En liten kräkis...

Stackars hjärtevännen. I morse kräkte hon efter vällingen och ville inte äta ngt alls på nästan hela dagen. På kvällen kräkte hon ner hela soffan och hela sin pappa efter vällingen. Jag vet inte om det är medicinen eller om hon är magsjuk. Men medicinen har hon ju fått i två månader så det borde inte vara den kan man tycka.

På dagen fick Mira bli passad av kusin Filip och sötnosen Sara för jag skulle till skolan. Alla andra var upptagna så dom var snälla och tog hand om vår lilla sockertopp. TACK!!

Jag har glömt att berätta något jag fick höra av en tjej i affären, såhär lät det

-Oj det var mig ett sött barn, sa tjejen
-Ja, men de flesta barnen är ju söta, sa jag
-Jaa men vissa är sötare, som små godisbitar, men denna bebisen är ju en HEEEEEEEL godispåse!!

Det tyckte jag var en underbar komplimang eller vad säger ni?

 Lilla sötnosen somnade av ren utmattning utan pyjamas och allt!

Mira hittade månen!

Jag sitter med en liten Mira i knät just nu och klockan är 23:15.... Hon vaknade för en timme sen och det går inte att somna henne så här sitter man :( Verkar som att hon drömde något läskigt.

Idag var vi hos öronspecialisten och får hon en omgång med öroninfl. till så blir det rör i öronen. Han tyckte det var märkligt att en så liten tjej fått 4 st på 10 månader.

På kvällen kom moster Helen och mös en stund och då lät det som att Mira kallade på EEEEAAAAAAA =) Nu på kvällen när hon vaknade blev hon chockad när hon såg månen lysa och pekade massa.

Nä nu får vi krypa ner men nu har jag gjort min plikt och skrivet till er


Massa att fixa!

Idag skulle vi till 4H gården men det började ösregna precís när det var dags, så tråkigt nog bestämde jag mig för att stanna hemma. HAde massor att göra så det gjorde inte så mkt för min del men synd om Mira.

Moster Milla kom förbi på besök och sen kom även mormor och morfar. dagen gick väldigt fort eftersom vi pysslade och rätt som det var blev det kväller! Jag har inte ens hunnit med några kort men Cornelia tog =)


Snacka om att matcha =)


Första ballongen!

Idag var vi och tittade på storebrors fotbollsmatch. Mira somnade men var en god supporter de första 15 minutrarna.
Efter det åkte vi till Erikshjälpen och skulle titta lite. Där fick Mira en ballong som hon försökte äta upp men hon fick även ett litet gosedjur av en av tanterna i affären. Jag köpte en liten spelande hund till henne som hon verkligen höll ett hårt grepp om.

Vi åkte hem till en kompis till mig sen och fikade. Mira fick se Lindas hästar och skrek i högan sky av glädje. Jag hoppas att vädret blir fint i morgon för då ska 4H gården ha lite grilling och annat skoj. Jag tänkte gå dit med Mira så hon kan få klappa lite söta djur.




KOLLA MAMMA JAG STÅR SJÄLV!!!

Gäller bara att hålla tungan rätt i mun. Dallriga ben som bara den...

favoritsysslan just nu, gå runt soffan och störa storasyrran och storabrossan när dom sitter med sina datorer!


Letat presenter!

Idag har vi varit på födelsedagspresentsjakt till Mira. Det finns ju så mkt!!!! Men på hennes önskelista står bland annat:

Gåvagn, typ Fisher Price, eller  Play2learn
Cykelsits och hjälm
Leksaker
Bobby Car

Ja det är lite blandat och vi har typ inget sedan innan mer än duplo lego.

Går längs soffan!

Nu är hon på gång det lilla livet- hon har börjat traska längs soffkanten. Duktiga tjejen! På kvällen tog vi fram lära gå vagnen men hon blev helt skräckslagen där hon stod i sina halksockar!

På dagen var vi ute och gick i två timmar med världens finaste pappa. Vi stannade på förmiddagskaffe hos mormor och morfar.


På mammas jobb

Idag åkte vi in till Lund och åt lunch med pappa. Mira åt en HEL burk mat, ettårsmaten! Annars brukar hon spotta och vägra äta när det är 8-månaders. Hon vill verkligen ha mat som smakar något och helst samma som vad vi andra i familjen äter. På kvällen åt hon hur mkt som helst av den mat jag gjort.

Efter lunchen åkte vi till mitt jobb och hälsade på och som vanligt charmade Mira dom flesta.
Bad och mat på kvällen som vanligt!


11 månaders dagen!

Och bara gnäll... och sova och gnälla och sova... Miras mamma är lite trött på att ha detta gudomliga barn i knät. Det verkar ju som att det är något, örat igen kanske??? Suck...

Idag har det regnat och varit solsken om vartannat så vi hann aldrig ut ordentligt. Får ta igen det i morgon.

11 månader idag är helt fantastiskt, så mycket som händer hela tiden. När hon var som tjurigast visade jag henne Teletubbies på datorn och då både dansa, klappa och sjöng hon. Det var omtyckt!


Tänk 11 månader sen.. var tar tiden vägen???

Hundvalpar

Idag var vi hemma hos Tilda och tittade på hennes ursöta fina valpar. Mira förstod inte först men sen när den ena började röra på sig blev hon alldeles till sig av glädje.
Efter en liten kaffepaus gick vi en lång runda i det fina vädret.

Mira ställer sig upp hela tiden och har inte riktigt förstått att man måste trilla lite försiktigt. Stackars tösen slår ju sig fördärvad av alla vurpor.


Kolla in dom beundrande ögonen!


En dag till utan mamma och pappa!

Stackars barn, måste lida, fick inte va med mamma och pappa idag heller. Men Mira verkade så glad och nöjd med att vara hos moster Helen. Dom hade varit hos ankorna och tittat. Peter fick stänga in sig i ett rum för Mira skrek så fort hon såg honom. Skam den som ger sig, efter ett par timmar kund hon sitta nästan en meter ifrån honom utan att ilvråla. Hon hade ställt sig upp bakom en stol och smygkikat på honom.

Jaha, sen kom det, reaktionen. På kvällen var lilla damen tjurig, gnällig och skulle bara vara hos mig eller pappa. Det är straffet! Tyvärr har hon fått en dålig vana, hon gnisslar tänder. Massor och högt som bara den!!! Usch!!!!


Åh ngt jag kan dra och slita i, SKOJ!


Jaha nu är alla ute, vad ska jag då göra?

Tar nog och vilar en stund för det var lite jobbigt

Åh nu känns det bra!


Kört traktor med morfar!

Mira har varit hos mormor och morfar hela dagen för vi var iväg på golftävling. Hon hade haft det så himla bra. Mormor berättade att Mira blev så arg när hon inte fick köra morfars åkgräsklippare mer, hon hade suttit där så malligt och strålat i både ögon och leende. Men när mormor skulle ta ner henne blev hon tjurig. Dom hade tittat på kor med och som vanligt när Mira får se djur så blir hon som en riktig sprattelgubbe.
Gamla mormor kom också dit och myste en stund!


Storebror är inte hemma denna helgen,.. trist :(


Mmmmmm kanelbulle!

Idag hade vi "turen" att ha pappa hemma. Mira är så glad, det märks tydligt.
Vi var ute en liten runda i solen och värmen. På eftermiddagen kom Cornelia hem så vi skulle fika kanelbullar (utan socker, smör och pärlsocker). Mira var såååå sugen, som tur va dom mjölkfria och hon gluffsade i sig en halva jätte fort!


Om jag ler riktigt sött får jag smaka bulle då?


Såhär? Fungerar det tro???



Gud så enkelt att få som man vill, ett leende så är det klart! mmmm gott, ska le lite oftare!

Lunch med pappa

Idag åkte vi in till Lund och åt lunch med Marie på mammas jobb sen fikade vi med pappa. Hände inte så mkt mer än det faktiskt och jag är för trött för att skriva mer ;)

Mira sover och det ska hennes mamma med!


Mira gillar katten, men gillar katten Mira?


Sömntuta!

Alla var vakna utom Mira i morse. Klockan nio behagade damen morna sig. Gottegris!

Idag var vi hos Liam och Elias en stund och gick en kortis till ankorna innan ösregnet kom. Mira gillar verkligen djur! På eftermiddagen gick vi till biblioteket.




Ska börjas i tid minsann!

Redan klart mamma??


Dansa min docka

Idag blev Mira helt överlycklig när det var Allsång på Skansen, hon klappade och dansade! Söta lilla pruttunge!!!

Det regnade hela dagen så tyvärr kom vi inte så långt. Mira är jätte aktiv nu och vill bli underhållen hela tiden. Går inte riktigt ihopa. Stackars mamma och pappa som har en unge i knät hela tiden.

 Stör mig inte, Måns är på tv!!

 Titta mamma jag reser mig upp!

Jag inser att Mira är halvnaken ganska ofta, vid maten (för att slippa fläckar på kläderna) men även nu när hon leker för vi har det fruktansvärt varmt hemma och vi kan inte öppna våra fönster förrän Anticimex kommit och tagit bort getingboet vi har här.

Lekplatsen

Idag var vi först hos kompisarna Liam och Elias för att leka lite. Roligt att se hur mkt hon uppskattar "kompisar". Det är den enda gången jag får lite space..

På eftermiddagen var vi på lekplatsen och lekte en stund. Mira blev tokig i gungan! Det var en höjdare.



Äter, kryper och reser sig själv!!!

Lilla gullrumpan, här händer det minsann grejjer i en rasande fart! Kolla in när hon äter själv (försöker)



Idag har Mira nästan bara krypit! Och rest sig själv ett par gånger. Mallig mamma har hon ;)


Får jag ingen mat får jag leta efter ngt själv...

Hitta ngt men de va inget gott alls!

Usch de där i näsan vill jag inte ha mer!

Lek med favvo killarna!

Idag var det en hemma dag, det har varit ett evigt farande och det kändes som att plutt behövde lugn och ro. Så hemma i tryggheten och mysa massor fick det bli.
Hampus och Gabriel lekte med henne och hon var i sitt esse =) Idag har Mira velat gå längs soffan, går inte riktigt bra men hon försöker. Hon kryper mer och mer, men det går fortfarane fortare att åla sig fram.
På kvällen körde vi till moster Milla och hämtade fisk som mobror Jimmy fiskat.


Mamma fick mammaledigt!



Idag har vi skrivet på dagispapper, blääääää från januari står det på blanketten. Det är nog bra så. Ska bara vänja mig.

Mira fick vara hos sin moster idag (påtal om att lämna bort) för jag och Fredrik tog en runda golf. Jag behövde verkligen vara fri från henne ett par timmar. Jag skulle nog behöva en barnfri helg med... Vill någon komma och bo hos min aktiva blivande ettåring? Mira är inte det barn som är bortlämnad mkt. Jag tycker att "om man skaffar barn så är det inte för att andra ska passa i tid och otid". Samtidigt är det bra för henne att vara ifrån mig för hon är väldigt mammig periodvis, speciellt när hon inte är riktigt frisk eller bland nya människor. Och jag tycker inte att man ska tvinga ett barn att vara trygg hos någon annan okänd.


Favoritsysslan just nu.....


Fina killar på besök

Idag var vi och åt frukost med familjen Ullner. Vi åt en mumsig frukost med alla utom pappan Stefan.
När vi kom hem hälsade Sofie, Liam och Elias på. Mira blir så glad när hon får besök. Viktor kom på kvällen och Mira flirtade nog in sig ordentligt =)


Mira kollar in Viktor ordentligt, man är ju trygg hos brossan


Okej, en puss då men bara på kinden har pappa sagt

Trött man blir på alla beundrare! Men fina skor har jag i allafall!


För er som inte vet det har jag mamma Malin en egen blogg, den finns här!



Full rulle och promenad med morfar!

Idag jobbade jag lite så morfar fick vara med Mira. Vi var ute och gick i en och en halvtimme! Skönt!!

Lillan sover nu och jag med snart så bild kommer i morgon!

Rea idag igen!

Idag ville dom stora barnen få shoppa inför skolstarten så det blev att åka iväg igen. Mira var på toppen humör och go som en chokladbit som vanligt. Vi var iväg för länge så jag hade missat att ta med mig mat till henne så det fick bli en helt naturell hamburgare med bröd. Plutt klagade inte!
Mormor var med så hon var snäll att ta hand om henne så jag fick va med de stora.
På kvällen var det mammagnälligt. Hon tar sig fortfarande massor för sitt öra och gnäller. Suck vad trist det är! Och nu var det tredje vakna natten.... Hoppas på att få sova i natt i alla fall.




Idag har vi varit på rea och fyndat till M...

100media_imag006 (MMS)

Idag har vi varit på rea och fyndat till Mira. På kvällen firade vi kusinerna födelsedag.


Hemma i Vibban!

I natt var Mira så glad så glad när vi kom hem. Men hennes mamma var inte så glad när hon blev väckt klockan 6 på morgonen...
Hon är fortfarande inte riktigt pigg, jag HATAR Kåvepinin!!! VI hade mkt att städa och fixa så Mira fick hänga på bara. På kvällen var vi hos mormor och morfar och åt god mat!

Lite kort från semestern:
 Fick äntligen kela med farmor!
 Mys med bästa syskonen i världen
 Lite lek hann vi med i regnet
Minidiscot var toppen och Mira klappade glatt
 På stranden med mamsen!

Liten piggelin som precis kommit hem från ...

100media_imag006 (MMS)

Liten piggelin som precis kommit hem från Öland. Nu busar hon runt i vår säng. Hon är ganska infekterad hela hon. Vi ser fortfarande inget resultat av penicillinet.


Idag åkte vi till doktorn efter två jobbig...

100media_imag005 (MMS)

Idag åkte vi till doktorn efter två jobbiga nätter och Mira hade sin fjärde öroninflammation. Suck Mira va hemma med pappa på dagen när vi.andra var på stranden. Senare åkte vi till en pizzeria där prinsessan fick sin.första pizza. Ganska sparsamt med innehåll men det smakade nog gott. På kvällen fick vi besök av moster Bitta och morbror Bo. Mira har börjat peka på allt. Sötnos


Idag har vi äntligen haft fint väder så vi...

100media_imag005 (MMS)

Idag har vi äntligen haft fint väder så vi var vid poolen. Mira sov mest men nu hjälper hon pappa med grillen. Härligt i kvällssolen. Det blir nog minidisco ikväll igen för det gillar Mira som klappar och sjunger med. Igår tog vi foto på henne i en atelje.


Kolla kolla... jag kan dricka nyponsoppa u...

100media_imag004 (MMS)

Kolla kolla... jag kan dricka nyponsoppa ur vanligt glas o spiller bara ytterst lite. Vädret är sådär även idag, så jag vet inte vad vi ska göra. Men kul har jag iaf...


I kväll är det fest med goda vänner. Just ...

100media_imag004 (MMS)

I kväll är det fest med goda vänner. Just nu är det show och Mira klappar och tittar med stora ögon.


Marathon nästa. Jag tränar iaf landsvägslö...

100media_imag003 (MMS)

Marathon nästa. Jag tränar iaf landsvägslöpning. Inget roligt idag heller. Så vi ska tydligen shoppa...


RSS 2.0