Idag har det varit snöstorm i Skåne så vi ...

img_9724 (MMS)

Idag har det varit snöstorm i Skåne så vi har hålor oss inne förutom när det var sovdags. Nu är Mira så pappig hela tiden


Julskyltning och adventsmys

Idag har det snöat nästan hela dagen, mysigt! Vi var ute en liten runda men på kvällen var det julskyltning och då var det ståhej minsann. Mira såg mest alla djur och pratade högt så att alla skulle höra henne.
Vi bakade lussebullar och saffranskaka men det föll henne inte i smaken alls. Mormor, morfar, Moster Helen och Ludvig kom på adventsfika, tyvärr jobbade pappa Fredrik och missade det hela.
Idag had ehon sångstund med syskonen, se här!

Nej hon har inte gått mer :( Vill nog inte förrän pappa kan titta han med.

FÖRSTA STEGEN!

Behöver inte skriva ngt... titta!!!!!

Kalas!

Idag var Mira trött... inte konstigt efter alla vakna nätter! Jag hoppas verkligen att det vänder nu!
Hon somnade en omgång på förmiddagen sen somnade hon igen klockan ett och sov till halv sex!!!! Gästerna kom vid sex och vi åt himmagjord pizza. Mira ville inte äta något alls. Sen var hon trött igen. Men en liten musikstund med mostrarna och mormor piggade upp henne i alla fall.


Myspys med mormor och morfar!


testpilot =)

Mira har fått ett uppdrag, hon är testpilot för barnmaten Hipp och deras gröt. Kolla gärna här !

http://smartsontestpilot.se/hipp/2010/11/26/i-vantans-tider/

Ikea och annat skoj!

Idag har det snöat i lilla skånehålan! Trots det hala väglaget gav vi oss ut på vägarna mot Ikea. Jobbigt att det ligger så nära som det gör för man kan åka dit så ofta. Vi skulle "bara" ha gångjärn till ett skåp.....

Mira blev helt till sig när vi skulle kolla var en skåpslucka fanns på en av deras kunddatorer, sidan om fanns ju en som hon nådde till, lyckan var total!! Hon skrattade och flirtade och ojade sig med handen framför munnen. Sötnos!

På Ikea gick hon massor, okej med en hand men det var stadigt och framförallt tyckte hon det var kul Nu kommer det snart tror vi!

Ny öroninflammation!

Tredje natten utan sömn, men hon har inte varit ledsen eller ngt. Bara vaken! Så i natt tänkte vi ge henne alvedon för jag misstänkte öronen. Då kräkte hon ner oss alla tre och alla sängkläder, det går INTE med flytande alvedon. Så där stod vi mitt i natten och duschade allihopa.

Fick läkartid idag och mycket riktigt, öroninflammation IGEN!

Mira flirtar hejvilt nu och här kommer en liten film

Vart är pappa....

Hej på er..
Nu har pappa fått äran att blogga åt mig igen, men vart är han? Han åkte hemifrån innan jag ens hann vakna imorse och kom hem efter jag gått o lagt mig.. Gud vad han är elak... Dom där jobben han har tar upp alldeles för lång tid alltså... Så vad jag gjort idag har pappa ingen aning om mer än att vi varit hos mamma kompis Jenny på kvällen o fått god mat.. Så nu får pappa sova för imorgon ska han o jag umgås HELA dagen...

Kram på er...

Besiktning av Mira

Idag var Mira lite piggare. Lite tröttare än vanligt men glad annars. Vi kollade vikt 9450 och längd 78 cm. Helt enligt sin kurva, lång och smal som sin mamma ;)

Idag försökte hon ta på sig sina strumpor och lyfte på foten när jag skulle ta på henne. Så intelligent så ;)
Idag flirtade hon med oss för fulla muggar, ska lägga in film på det i morgon.

Vill du veta mer om mamma Malins liv hittar du mig på www.fnulan.se
Denna bloggen är Miras egen =)


Mira ÄLSKAR apelsin!


Vinn 3000 kr!

Så många har beundrat bilderna på mina barn och är intresserade av att göra det med sina små eller kanske till och med på sig själv! Varför inte till ett kommande bröllop?

Så jag har dealat med fotografen och här kommer världens tävling! Varsågoda!

”Jag är med och tävlar hos Fnulan om ett

presentkort värde 3000:- på Pixelbyrån

För att du ska vara med gör följande:

1. Kopiera bild samt texten undertill och lägg in på din blogg och länka till mig samt www.pixelbyran.com (2 lotter)

2. Kommentera hos mig med en länk till din blogg där ditt inlägg fínns

3. Har du ingen blogg så maila (bild och text med länkar) till fem av dina vänner samt en kopia till mig på: [email protected]
Skriv i ämnesraden; Jag tävlar hos Fnulan (2 lotter)

4. Klicka på Facebook gilla knappen så länkar från din profil (1 lott)

LYCKA TILL!
Tävlingen avslutas den 15 december 18:00


Liten kräkis :(

Stackars Mira, det märktes att det var något igår, och vid 23 tiden började hon kräka. Så natten har varit tuff och hon fick feber med. Hennes urin luktar verkligen illa så nu är det nog dags att fixa ett urinprov och hur lätt är det på en ettåring!!! Nu ska vi sova för det är tröttsamt med sjuka småbarn :(


Med pappa idag!

Idag fick jag plugga hela dagen så Mira fick en mysdag med pappa. Jag tror att det är bra att man håller sig borta emellanåt för det är så lätt att ta över när man är van vid att sköta allt.

På kvällen verkar Mira till att ha ont någonstans igen, fattar inte vad det är. Tredje kvällen hon är orolig och skriker till flera ggr. Man funderar ju på om det är mjölken :(

Miras mamma och pappa som alltid hjälps åt!

voff voff voff


 Första mötet för alla syskonen!


Mira kryper runt och skäller som en hund hela tiden. Och när hon vill ha sin lilla katt majaoooooooooooooooooar hon sötnosen.
Nu är det bra rutiner och hennes dag ser ungefär ut såhär

07:30 Vaknar, dricker en flaska välling får ny blöja och kläder.
09:00 Äter litet mellis/frukost
11:30 Lunch
12:00 Sover utomhus
14:30 Vaknar och får lite mellis
17:30 Middag
19:00 Bad
19:30 Välling och bokläsning
20:00 Somnar ensam i sängen


Bowling med mormor

Idag var det partaj igen. Mormors jobb skulle bowla och äta lunch och lilla Mira fick såklart följa med. Hon var inte på sitt bästa humör men gnällde inte, snälla hon....

På eftermiddagen fick hon för sig att smaka på vattnet i spannen med massa Ajax i... Jag satt på toa och rätt som det var hörde jag henne klökas och kräkas... Det var nog inte så gott som hon trodde.
Sen var Mira barnet från hel**tet... Jag fick henne inte att somna förrän halv tio óch jag tror att hon har vaknat var tionde minut. Det verkar som att hon har ont, kan det vara magen kanske?


mira älskar att läsa!


Syrran 16 år


MUMS med revben

Idag fick vi gå upp tidigt och sjunga "fint" för Cornelia. På kvällen åkte vi på Jensens böfhus och åt en god middag tillsammans med mormor och morfar. Tyvärr fick pappa Fredrik jobba. Hon åt revben som om hon aldrig sett mat innan, det var verkligen smaskigt!

När vi kom hem och hon skulle titta på filmen vi spelade in från restaurangen utbrast hon OJ! hihi!

Man måste va fin om man ska på restaurang!

 Kan hon prata i telefon eller vad?

Går mer och mer!

Idag var vi trötta så trötta efter Ullaredsturen. Pappa var ledig på dagen så det blev lite mys och pusselbyggande. Mira är så tråkig som inte vill gå. Nu är hon trots allt 14 månader och man blir nästan sur på att hon är så feg. Nu tvingar vi henne att gå med en hand nästan hela tiden och då blir hon skitsur... Man måste locka henne!

Favoritsången just nu är "Huvud axlar knä och tår", gullungen kämpar för att klara det!


På Ullared med snällaste Miran och hennes storebror

Upp i ottan och iväg med buss till Ullared! Jippe vad glad Mira var! Det har gått jättebra hela dagen och hon har skött sig ypperligt som vanligt. Det är så lätt att ha med sig henne överallt, fantastiskt!

Det blev inte mycket handlat men något fick vi väl med oss hem. På hemvägen ville Mira absolut inte somna men till slut så lyckades vi. Hon är ju så otroligt social! Som sin mamma tror jag nästan ;) Nu sover hon av utmattning den stackaren. Läs mer om vår dag på www.fnulan.se

Natti Natti!

Firat fars dag i dag

Morgonen började som vanligt med babysim. Det är helt underbart att se Mira så glad! bara vi kommer till parkeringen börjar hennes ögon lysa. Nu är det fyra gånger kvar men jag tror att vi fortsätter till våren.

Vid ett åkte vi till mormor och morfar och åt en god middag, sen när vi kom hem somnade Mira gott. Nu sover hon för att orka med en dag på Ullared!


Miras present till pappa, hennes tummar och streck =)

Morfars tös med pippilottor


Lördagsmys

Blir dåligt bloggning idag.. har för mkt viktigt att fixa ;) Fars dag i morgon ju!

Idag sov Mira ute i 3,5 timme. Sen var vi en kort rund och handlade. Hon blev väldigt glad när Gabriels kompisar kom på besök!

Lilla filuren har vaknat i kväll vid 23 och fick ännu en flaska välling sen ville inte hon sova igen. Nu ställer hon sig upp i sängen så hör man hur hon kastar iväg nappen.... fy....

Mira sa "Kise"

Lilla snäckan blev så glad när vi kom till mormor och morfar efter att vi hade varit på Ystad saltsjöbad ett dygn. Allt hade gått så bra med Mira, hon är för snäll den ungen, men humör har hon om det inte passar. Idag skällde hon på Cornelia när hon tog saker ifrån henne.

På eftermiddagen och kvällen var Mira vääääldigt mammig och klängig, det är väl straffet för att man varit borta. När jag skulle lägga henne tyckte jag att hon kändes lite varm, hoppas hon inte blir sjuk.


Liten (sjuk) tjej myser med världens bästa storebror


På mammas jobb

Idag fick Mira följa med mig på jobbet, vi hade stor frukost och info möte. Mira charmade dom flesta och var inte ett dugg blyg. Under informationsmötet kröp hon under allas stolar och till hennes stora glädje fanns det måååånga telefoner och kaffekoppar....

På vägen hem kom jag på att hon nog var lite grinig för att hon var hungrig, så idag fick hon sitt allra första Happy Meal. Hon åt väl hälften men en bok fick hon med. Vilken dålig mamma jag är!

Äntligen kom pappa hem från Stockholm på kvällen men då sov hon redan.


Mira lär sig äta.....



Suck vad ska det bli av detta barn??


Iggle Piggle

Idag fick Mira vara med mormor en stund när jag fick egentid hos frissan. Mysigt för både mig och henne.
Sen kom vi hem och hon sov som vanligt sina tre timmar DUKTIG tjeja!

Vi har så himla inkörda rutiner nu och det känns toppen! Och en av dom är att hon får se ett avsnitt med Drömmarnas trädgård, nu börjar hon härma fåglarna som bugar och annat skoj. Så roligt att se. Hon kramas också och säger ahhhhhhhhhhhhh


Mira dyker =)

vad hon jublar när vi kommer till simskolan, är på G och gör allt för att få komma i så fort som möjligt, ser så roligt ut


Nu dyker hon ordentligt och vekar inte vara allt för främmande för det




Fotbollsmatch!

Idag var det att komma iväg tidigt för att se när Gabriel spelade fotboll. Det blev tre matcher sen raka vägen hem för lunch och sovstund (ute som vanligt). Mira sov i tre timmar men det va ju inte så konstigt eftersom hon var vaken tre timmar i natt igen, suck.....

På kvällen gick på en liten promenad och satte ljus på kyrkogården. Fint det är med alla ljus.


I malmö.. suck

Återigen kontroll av mina ögon.. Men vi passade på att springa en runda i stan med syskonen och en kompis.
På vägen in till Malmö fick Mira en flaska välling och som vanligt blev hon åksjuk och en hel del kom upp...

Nu är vi så trötta så trötta allihopa!


Isabella sötnos fick följa med till stan! En av Miras favoriter


Dagis och kalas!

Vilken dag för lilla tjejen! Vi var och hälsade på dagis och det kändes toppen. Mira är nog mest sur för att hon inte fått börja direkt. När vi skulle gå stod hon vid grinden in till barnen och va ledsen. Vi fick lov att komma och leka lite de och då och det är ju toppen! Fröknarna var jättemysiga och det är helt nya fina lokaler.

Sen kom vi hem och åt och åkte på Lex kalas, GRATTIS lilla Lex! Massa barn och massa gott att äta. På kvällen var vi ute på promenad i regnet.



Kalas tjejen!


Dagisplats!

Idag kom pappret som vi väntat på, vi fick dagisplats på önskad förskola. Både Gabriel och Cornelia har gått där och jag har alltid varit super nöjd. Hon ska börja den 20 januari men i morgon ska vi gå och hälsa på. Spännande!

Fridha och Tindra har lekt med oss hela dagen, ätit frukost, Lunch, fikat och ätit middag ihop =) Mysigt! Men jag undrar om Tindra tyckte så mkt om det för Mira slogs FY!!!! Sen jagade hon deras lilla hund med, det var nog det hon tyckte var mest skoj, härmas som bara den....

Fantastiska bilder blev det igår i alla fall! Kolla in på http://pixelbyran.com/mira/ Här kommer smakprov:


 Fina töser! Mira försöker prata med Tindra! Men klart hon inte svarar efter dom snytingarna hon fått..
 Talking to me?

Modell för en dag!

Idag kom Albin på besök för att fotografera lilla Mira i en härlig höstkaskad av färger, och det lilla jag såg ser det fantastiskt ut! Sen stannade han och Mira var helt frälst i honom. Ska bli skoj att se korten. Grannar och andra som gick förbi trodde nog inte vi var kloka som kastade med ballonger i skogen och kom bärandes med en bänk... Och tur att ingen filmade mina försök till att få Mira att skratta åt rätt håll....

Sen kom Gabriel hem med två kompisar som bara ville leka med Mira, och hon var bara överlycklig!

Idag stod hon upp vääääldigt länge själv!!!!


                      

Malmö igen....

Åter en tur mot Malmö för att kolla upp mina ögon. Stackars stackars ..... mamman ;) Mira lider inte, hon sover så gott i sin stol

När vi var hemma var det skola för min del och Mira sysselsatte sig med att massakera mina finaste blommor (som ändå håller på att dö av törst). På kvällen var moster och hälsade på och då slänger sig Mira på hennes väska för att leka med en viss sak där i som inte Miras pappa får veta att hon leker med (rimmar på grus ;)).

Nu har jag blivit bjuden till en stor "Mammablogg gala" i Stockholm och det ska bli väldigt spännande. Skoj när man ändå bloggat i ett år, nästan varje dag! Och vad hon har växt madonnan!
 Minns ni......

RSS 2.0