Pappiga damen!



Lilla snäckan får stå ut med mkt, idag har vi börjat på vårt lilla köskprojekt. Men hon hittar annan sysselsättning (tyvärr......) jag fick ju städat lådorna i alla fall ;)

Mira är helt plötsligt jätte pappig, han fick inte gå en meter ifrån henne. Mysigt!!
På eftermiddagen var vi ute vår dagliga runda för frisk luft och motion.

stackars sjukling

Ingen alls kul dag, jättehängig, snorig, febrig och gnällig. Inget va bra alls.. Och inte äta eller sova.

Bra att pappa fick ta och mysa lite extra!
 

En hemsk dag i en ettårings liv!

Dagen började med ett-årskollen på BVC med spruta x 2... Vi fick klara tydliga besked om att INTE ge henne mer mjölk, hennes små kräkningar visar att magen inte vill ha det. Vi tror att det är för att hon varit förstoppad igen, men vågar nog inte testa.

Måtten var helt okej enligt kurvorna:
Vikt; 8850
Längd; 74,5

Efter vi varit där åker vi till mormor och morfar för att fika, då stupar hon ner med hakan i klinkersgolvet och får ett rejält blåmärke.
När vi kommer hem börjar hon leka med saker i en låda i köket (där det bara ska vara plastgrunkor) och plötsligt ser jag att det finns en söndig glaskanna på golvet, naturligtvis har hon hunnit leka med den och skurit sig i handen. Det värsta var nog plåstrena jag försökte sätta på henne.
Och på kvällen, suck, kommer feber och förkylning som ett brev på posten efter vaccinationen....
Livet är orättvist!

Något var skoj i allafall, hon kunde själv köra med sin lilla prinsessbil och var jättemallig!



Kolla in stilen... ölmage, benen i kors och fjärrkontrollen i högsta hugg. Vem är det som bestämmer här hemma?


Gooooooott med mammas kålpudding!

Idag har vi varit ute och gått en runda i blåsten. När vi var på biblioteket så sa en man där, VILKEN VACKER UNGE!! Henne MÅSTE du skicka in till årets sötaste barn. Gud vad mallig jag blev!

Jisses vad Mira åt av middagen idag!!! Hon vart helt tokig i min kålpudding. Jag var smart nog att ta bort kålen från hennes portion annars hade hon nog fått väldans ont i magen! Moster Milla och Cornelia passade henne på kvällen för jag var på föräldramöte och Fredrik jobba.



Åååå tror ni han ser om jag ligger såhär....

får nog resa mig upp så att jag kan komma åt lite till, gör det lite smygande...



Attans han kom på mig


Men det är ju sista biten SNÄÄÄÄLLLA!!!!

Simskola och barnkalas

Upp i ottan för att åka till simskolan, hon är ju definitivt det barn som hörs mest i form av glädjetjut =)

Klockan elva kom fyra små kompisar på barnkalas, narturligtvis va vi tvungna att ha ballonger och korv med bröd som hör kalasen till. Vi skippade dock godspåsen!

Mira är för rolig nu, "pratar" för fullt i telefon, dansar och gör "fulmin" när man ska ta kort på henne. Att hon får mjölk är ingen höjdare, hon kräks ofta igen.

Mira har ju varit med i tidningen, kolla HÄR




Till efterrätt blev det världens finaste tårta som en kompis till mig fixat, TACK MONICA!!!
Man ville ju verkligen INTE ta första taget med tårtspaden, den smakade lika bra som den såg ut!


Alla sötnosar!


Nu är hon ett det lilla livet!

Vilken dag det blev igår. Massa stoj och skoj med familjen. På morgonen blev hon väldigt förvånad när farmor, farfar och Milton stod och sjöng för henne, vilken present!

Vi åkte till Vellingeblomman och tittade en runda sen åkte vi till IKEA och åt lunch. På kvällen kom alla gästerna och Mira var mer än nöjd verkade det som. Lite stimmigt var det kanske men där var många om henne.

Och jisses koss med presenter!!!

 exakt ett år!

Fina tjejen!

 Egen tårta som traditionen säger!

 Det var tvunget att ta ett bad efter tårtan..

1 års underbaring!!

Dagen har varit lång fantastisk och händelserik, så vi får berätta mer i morgon!

 

Tack för alla grattisar!


Kalasförberedelser

Idag var det städdag för i morgon blir det kalas. Och farmor och farfar kommer i morgon så då vill vi inte hålla på att städa och grejja

Mira säger Dansa nu (dada) och har börjat skaka på huvet när det är ngt som inte passar lilla damen.



Moster milla kom och kidnappade sötnosen och gick till ankorna, sen kom moster Helen och nattade henne. Jag blir ju bortskämd eller är det hon?

Idag blev det kalas!

Vi gick hem till Liam och firade honom på tu man hand idag. Det var nog det hon ville, ha honom för sig själv. Efteråt gick vi en liten promenad i den härliga varma solen.

Mira är så himlans trött vid 19 tiden,. det är lika bra att ge henne välling, pyjamas, och rena tänder med en gång. Boken får man inte missa och den gör henne alltid på gott humör.



Gott med kuddar och youghurt!


Missa kalas :(

Mira sov som en stock precis när vi skulle gå till Liams kalas, jag hade inte hjärta att väcka henne. Vi får gå till Liam i morgon och äta resterna av tårtan! För nu får Mira smaka på mjölkprodukter, ÄNTLIGEN!!! Men det gäller att ta det lugnt. Hon åt som ett matrak idag, en hel stor burk mat och lite kyckling efter det. Vad har hänt??

Mira var ute med pappa på eftermiddagen och hjälpte honom att städa bilarna. Sen hjälpte hon mig med disken.


På kalasshopping

Idag har det regnat igen. Efter lunch åkte vi till Malmö för att handla paket till Mira, hon fyller ju faktiskt ett år om fem dagar!! Som tur va sov hon och såg inte så mkt.

När vi skulle handla mat fick hon åka snålskjuts genom Coop eftersom vi inte hade vagnen med oss. Jag med min dumma axel/arm kunde inte bära henne och Fredrik var tvungen att bära handlegrejjerna, Nöden har ingen lag...


Mira hade toppenskoj =)


Allt gick så bra så!

Jag hämtade Mira hos mormor och morfar vid 12 tiden och hon strålade som en sol. Tänk så skönt att få bli lite bortskämd och ha all uppmärksamhet ett tag. Det får hon inte hemma på samma sätt. Härligt när dom får bli bortklemade =)

Hon hade uppfört sig exemplariskt som vanligt och sovit gott mellan mormor och morfar, men hon tyckte INTE om att morfar hostade!


Lite trött efter en natt utan mamma och pappa =)


Sova borta

Vi föräldrar ska på fest i kväll så för första gången ska Mira sova borta hela natten. Det är bara synd att vi ändå måste gå upp vid 7 tiden, det är ju babysim =) Mormor och morfar ska få mysa med Gabriel och Mira hela kvällen/natten.


Lilla Mira är alltid på tårna...


Lugnt och skönt

Det har varit ett himlans farande hit och dit hela veckan så idag var det skönt att bara få vara hemma utan ngt planerat. Jag hade en tenta att lämna in så Mira fick sköta sig ganska mkt själv.
Eftersom jag har gjort ngt med min vänstra axel kunde vi inte ens komma ut, jag kan inte köra hennes vagn eller lyfta henne med den armen. Så det var mkt gnäll från Mira som att hon märkte att jag undvek lyft och så.



Teletubbies är toppen på tv tycker Mira!


Pappa hemma hela dagen!

Äntligen var pappa Fredrik ledig! Mira njuter verkligen och kryper så gärna upp till honom och myser. Jag tror att han njuter minst lika mkt. Jag var på sjukhuset med Cornelia så dom fick va i fred lite.

Idag hade vi städdag så det blev inte så mkt roligt för Miras del. Ett hårt liv hon lever den lilla fröken. Hon har börjat förstå ett tydligt nej, då bryter hon ihop som den största skådespelaren som finns... Sen försöker hon flirta till sig ett leende från oss men har upptäckt att det inte fungerar mer, då tjuter hon lite till ;)


Lite "full i fan"?

Är det detta som är min "snyggsida"?


Med mammagruppen

Idag hade vi en mammaträff med en pappa =) Det är mysigt att träffas och se Mira leka med dom andra barnen.

Sen åkte vi in till Malmö och gick en runda i stan med Cornelia. Vi stannade på ett fik och satt ute i solen och blåsten och mös en stund.
Idag satt hon och pratade i sin telefon och sjöng en fin sång för oss alla.


Det var bäst att ha filt på sig =)


Härlig kvällspromenad

Idag var Mira mest med pappa för jag skulle försöka plugga lite. Det regnade mest hela tiden.
På kvällen tog vi en kvällspromenad och matade ankorna. Mira blev INTE glad när vi skulle gå.
Tyvärr har damen lärt sig att klättra upp i soffan :/


Kolla Mamma allt är upp och ner!

 Oj, det snurrar gott i huvudet nu!

På sjukhuset igen

Måste visa en bild från igår när vi var hos Fridha, Tristan och Tindra

 Lite suddigt., men sött =) Tror ni det är kärlek? Blir lite rädd eftersom Tristan redan börjat klä av sig hihi Sötnosar


Idag hade vi återbesök på sjukhuset med syrran och Mira blev förtjust i denna lilla gunghästen. Syns på hela henne.
Och vi fick låna en bra matstol av Tindra så nu kunde hon sitta och äta i samma höjd som oss andra!! Hon åt med god aptit och verkade så glad så.
När jag ropade på Gabriel hjälpte hon till med ett högt aaaaaaaaaaeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Babysim lycka!

Idag var det första gången vi skulle på babysim. Upp i ottan för att inta Staffanstorpsbadet 8:15 och bada i en 33 gradig bassäng.
Mira fick äran att bada med bästaste pappan Fredrik. Hon var i extas! Skrek, tjoade och tjimmade. Det var verkligen roligt! Efteråt var hon helt slut och groggy. Det tog inte många sekunder för henne att somna och sova ett par timmar.

På eftermiddagen var vi hemma hos mysiga familjen Fridha, Tindra och Tristan. Vi grillade och åt mumssallad till. Mira var riktigt duktig på att gå med en gåvagn och helt plötsligt stod hon själv utan att hålla sig!

Jippie vad skoj
Men hallååå inte ryggsim!
 Flirta med mamma emellanåt =)
 Lite fika efteråt är mumsigt
 Glad och nöjd simmerska!

Hälsans dag!

Idag var det en stor dag för lilla Veberöd. Hälsans dag.

Vi gick ner för att se lite djur och annat skoj och Mira blev så glad när hon fick se en häst och en gås. Hon var sååå duktig på att fiska i fiskedammen med. Tänk att hon klara det själv.

På kvällen var det Dansfeber och så fort det är musik är Mira överlycklig och klappar och dansar. Snutteplutt!

 Den är lite läskig faktiskt...

 Det var skoj tills hästen började röra på sig


Mira blev SMARTs lilla maskot!

Med syrran på sjukhus

Har varit med syrran på sjukhuset hela dagen och hållt henne i handen. Mira fick ha en liten picnic på golvet bland alla sjukhusprylar, men det brydde hon sig inte om alls. Lika glad som vanligt.

Nu dansar hon hela tiden och försöker ställa sig upp. Det går inte riktigt som hon vill men rätt som det är klarar hon det nog. Mira tränar på att blåsa, det är nog inför hennes snart kommande ettårsdag. =) Duktiga tjejen!

 Tur att syrran hade Mira med sig idag som tröst! Hon skrattade och tittade förvånat på Cornelias fina turban =)


Hos lilla Tindra

Idag var vi en sväng och fikade/lekte med Tindra Tristan och Fridha. Det var blåsigt ute men fint ändå.
Jag har fixat lite med Miras rum och hittat den vackraste tapeten man kan tänka sig. Nu hoppas jag att någon vill hjälpa mig att sätta upp den med. Någon som känner sig manad?


Har ingen nyare bild på Tindra och Mira än denna. Killen till vänster är Liam =)


Inget roligt alls....

... med brännsår i rumpan :( Mira kan inte tåla libero hon är alldeles uppfläkt i rumpan. Så var det med Gabriel med och jag fick alltid köra pampers till honom. Så nu får vi slänga de Libero blöjjor vi har och köpa på oss Pampers istället för såhär ska hon inte behöva ha det stackarn.

Idag gick vi ut mellan regnskurarna. Det blev ingen lång runda alls men en liten tur.


Mira med härliga gudfadern Emil!

Det närmar sig!!

Lilla gumsan.. har blivit så stor helt plötsligt. Kryper omkring och sätter sig på knäna och sjunger. Pratar med sina leksaker och verkar till att trivas med livet! Lilla hjärtebarnet ska snart fylla ett år!! ojojojoj....

Idag har Mira fått vara med pappa för jag har pluggat och varit på mitt jobb. Mysigt för dom att få vara ensamna dom med!

 fina tjejen!

Såg att vi fått en ny prenumerant! VÄLKOMMEN TILL MIRAS BLOGG!!! Jag har även en egen blogg på fnulanbulan.blogg.se titta gärna in där med om du/ni vill!

Hemma!

Kräftis igår och kalas idag! Jisses vad Mira har fått va med om =). Hennes mamma är så trött efter allt så hon orkar inte skriva mer.. Men allt har varit så lyckat, och snacka om massa paket till den blivande ettåringen :O


På väg upp, det var spännande att åka tåg!


Mira fick en gullig Alma som kompis!

Sen blev det kräftskiva efter en dag på Finspångs centrum där det var "Barnens dag"

Och idag söndag blev det kalas för blivande ettåringen. Fåtöljen är en av presenterna men den kunde vi inte få med oss hem ;)

Mira med fina faster Anna som sytt och pysslat massa roliga presenter

På kvällen på vägen hem var Sessan helt slut!!!

TACK BERIT OCH CLAES för all hjälp så att vi kunde ha kalas för Mira hos er!

Mira laddar för kräftskiva genom ett härli...

100media_imag007 (MMS)

Mira laddar för kräftskiva genom ett härligt skumbad med mamma. Innan idag har vi varit på Barnens dag i Finspång. Solen har lyst på oss hela dagen.


Nu har Mira åkt tåg för första gången o so...

100media_imag006 (MMS)

Nu har Mira åkt tåg för första gången o som hon kollade ut. Det var minst sagt skönt att åka tåg med henne. Skönt att hon kan röra på sig. Synd bara att vi hade 24 fulla damer i våran vagn så hon kom aldrig till ro när hon behövde vila. Sen blev det ju inte bättre av att det kommit två nya tänder nertill. Men nu är vi iaf framme o Mira kan inte riktigt komma till ro. God natt....


Njurkontraströntgen är över!!

Synd att kameran inte hade batteri för vi skrattade gott åt lilla Mira idag när vi skulle göra kontraströntgen.
Hon fick ett litet medel i rumpan så hon uppförde sig som en äkta fylletratt, hon fick till och med hicka =) Sötnosen då... Hon såg ut till att trivas i ruset.
Allt gick bra och dom satte in katetern sen rullade vi ner till röntgen, där passade hon på att kissa så mkt att katetern trillade ut.. suck... på det igen! Då var hon inte alls lika road av det hela.

Det tog inte en minut förrän hon kissade så då tog dom bilder. Sen fick vi åka hem och fylletratten däckade på två sekunder och snarkade gott i flera timmar! Läkaren ringde när vi satt i bilen på vägen hem (!!!!!) och berättade att ALLT VA SOM DET SKULLE!!!!

På eftermiddagen ville hon inte äta och va lite småhängig (bakis????) Så det blev att sitta med stackarn i knät. Det är nog ganska omtumlande för en sådan liten. Skönt att det är över.



Massa att göra!

Idag verkade Mira bättre så vi följde med Tindra och Fridha till stan. Jag behövde titta på presenter till henne. På BR så hittade vi en gåbil som hon blev överlycklig i, hon studdsade och hade sig. Så en sån MÅSTE vi fixa!!!

Hon va så söt när hon satt där!
På eftermiddagen var morfar hos oss och hjälpte oss med en sak i köket och på kvällen kom familjen Zara på snabbvisit. Mysigt med bebisdoften igen! Mira tittade storögt på lilla Elton.

I morgon är det dags för kontaströntgen och det känns läskigt och oroligt. Håll en eller två tummar för oss!!


RSS 2.0