Dagistjejen

Pappa lämnade idag och det var tårar i en minut sen var det över! Efter en vaken natt med gnäll visste jag inte om hon var dålig eller om allt va som det skulle men hon var pigg som en lärka utan feber men dock förkyld.

När jag hämtade påpekade dom att hon var lite geggig i sitt ena öga, suck! Typiskt att hon blir sjuk till i morgon, jag ska på föreläsning och Fredrik är iväg med jobbet. Vi brukar aldrig ha problem med barnvakt men i morgon går det inte att lösa. Så är hon geggig och röd i ögat får jag vara hemma med snuttan. HOn somnade halv sju så ngt är det ju..



Syskonkärlek =)


Nya dagiskläder!

Idag var det simskoledags igen och idag var Mira lika glad som vanligt. Första åkturen på rutschikanan gick av bara farten och hon avslutade snyggt med en volt undet vattnet, men ingen sur min alls! När vi åkte hem tog vi svängen förbi Willys och lilla snuttan satt upp och somnade.. ett tufft liv att träna!



Igår var vi och handlade fleece kläder till henne som ska användas när hon sover ute på dagis. Hon såg ut som en riktig nallebjörn! Mössan valde syrran!


På stan

och mira sprang och sprang och blev helt tokig när vi ville bära henne eller sätta henne i vagnen.

Mira gillar att hjälpa mamma med att laga till maten och igår låg hon i hårdträning för att lära sig skala potatis


Va vaddå fel håll? byter jag väl...


Så är det bättre?


Godkänd?

En tjej som vet vad tjejer tycker är vikti...

img_6528 (MMS)

En tjej som vet vad tjejer tycker är viktigt här i livet.


Bevis =)


Sista knägåendet?

Nu går hon och går.. JIPPIE!! Så det var bäst att filma hur det såg ut innan så hon får se hur tokig hon var!
Här i denna filmen läser hon en fin saga för er med!


Mira går å går och går =)

Idag var det min tur att lämna till dagis! Och Mira blev så ledsen, mitt hjärta värkte när jag gick men man vet ju hur bra dom har det sen!
När jag kom var hon i dockis och lekte för fullt med alla barnen och blev glad som en solstråle men skulle ändå fortsätta leka med sin kompisar. Fröknarna berättade att hon had egått genom hela lekhallen, och dom var lika chockade som jag för det är verkligen ingen kort sträcka!
Hon fick sova i sin egen vagn i dag och sov i alla fall en och en halv timme. Lite längre!
När hon kom hem så var det lite gnälligt och trött, inte alls konstigt! Och sen har hon gått och gått =) JIPPIEEEEEE!!!!!!


Mira är hungrig och tar till stora sleven....

img_3526 (MMS)

Mira är hungrig och tar till stora sleven....


Detta lilla barn är nästan uppfostrad på b...

img_0745 (MMS)

Detta lilla barn är nästan uppfostrad på biblioteket! Men hon älskar ju böcker med! Vi var där en runda efter dagis.  Hon blev lite ledsen när pappa lämnade men sen hade det gått bra. Bara jobbigt att hon sover en timme. Det är i minsta laget och hon är så himla trött sen mot kvällen. I morgon ska vi prova sova henne i vagnen istället. Men hon äter bra och har roligt :)


Sovit på dagis!

Idag lämnade pappa vid nio och Mira blev lite ledsen :(. Men det hade gått över ganska snabbt. Dom hade varit ute en lite runda och sen hade hon ätit med god aptit. När dom ska sova lägger man barnen i "sovlådor" utomhus med sovsäckar. Mira hade somnat efter 20 minuter och sov bara en timme, men det är väl ovanan.
När jag kom och hämtade henne halv två var hon vaken, pigg och glad och sken upp som en sol när jag kom!
Allt hade gått jättebra! Skönt... I morgon ska hon få äta mellanmål. Vi  har bestämt att hennes tider på dagis blir 9-15 må-to. Jag vill inte behöva plugga när barnen är hemma så jag måste använda dagarna.

På kvällen var hon så fruktansvärt trött så vi fick hålla liv i henne från klockan sex. När hon hade badat klippte jag hennes små toppar och vad hände... allt hår försvann i lockar!! Sötaste unge!




Ensam på dagis!

Idag lämnade Fredrik Mira på dagis vid nio för fröknarna tyckte att dom skulle se hur det gick. När han kom vid halv tolv åt hon med god aptit! Hon hade varit lite ledsen när dom varit ute men det hade gått över.
I morgon ska hon sova på dagis med, och alla barnen sover ute! Toppen tycker vi!

Här kommer lite bilder från gårdagens besökö på Tekniska museumet
 Den ser ganska smarrig ut....
 Och vad hittade Mira???
 Häftiga saker fanns det gott om!

Fika paus på Malmös tekniska museum

img_7589 (MMS)

Fika paus på Malmös tekniska museum


Roligt att pappa får jobba lite och Mira f...

img_1543 (MMS)

Roligt att pappa får jobba lite och Mira får styra


Dags för simskolan

img_5986 (MMS)

Dags för simskolan


Vi sa till dagis att Mira inte klättrar me...

img_4483 (MMS)

Vi sa till dagis att Mira inte klättrar men vi ljög tydligen för just nu sitter hon på bordet....


Mums med glass på lördagar! Mira somnade v...

img_5458 (MMS)

Mums med glass på lördagar! Mira somnade vid 12 i natt och vaknade 5 ... Vet inte vad hon håller på med men fyra kindtänder är på väg ut. Vi var ute en timme i solen


Dag två på dagis



Pappa va med Mira på dagis, hon springer genast in och leker. Och det är ju det hon tror att hon är där för, leka en stund och sen gå hem. Fredrik fick gå ifrån en liten stund men när dom skulle byta på henne fick hon ju syn på honom. Det gick en stund sen kom dom med henne för då var hon ledsen, inte så konstigt kanske?

På kvällen mumsade vi kräftor, Mira ville ju såklart göra precis som vi =)



En liten lockig tjej :)

img_6588 (MMS)

En liten lockig tjej :)


Ta inte min gräddbulle från mig

img_8576 (MMS)

Ta inte min gräddbulle från mig


Första dagen på dagis!

Jaha då var det dags att gå till avdelningen Sandkornet för inskolning, både mamma och pappa följde med.
Det var inte många barn inne och lekte så Mira fick en lugn start. Hon "knäade" iväg direkt till leksakerna. Vi fick skryta så gott vi kunde om vår lilla loppa och dom tyckte att hon såg så pigg och nyfiken ut, och jag kan inte mer än hålla med! Mira ville gärna kramas med en tjej som var där som villigt ställde upp.

Det kändes jättebra och vi gick hem innan lunchen även om Mira nog gärna ätit på dagis för när det börjades duka va hon snabbt framme vid bordet. På eftermiddagen hade hon kaffekalas för dockorna och det var en riktigt hejdundrande tårtfest.

Eftersom Mira går på knä för det mesta fick hon vara lite påhíttig och kom på ett bra sätt att ta sig fram på dagis!
Alla sätt är bra utom dom dåliga!




Nu är vi på väg!!

img_1823 (MMS)

Nu är vi på väg!!


Mira är packad!

För sin första dagis dag och fina väskan från faster Anna är packad med extrakläder, inneskor och regnkläder. Nu kör vi så det ryker!


Mira somnade sent och vaknade tidigt. Hon ...

img_8734 (MMS)

Mira somnade sent och vaknade tidigt. Hon är nog nervös för dagisstarten idag och vill komma upp tidigt för att göra sig riktigt fin


Hann med en glass också, ville ju fira att...

img_3727 (MMS)

Hann med en glass också, ville ju fira att det är sista dagen mamma är mammaledig. I morgon är det dagis! Fick en fin väska av faster Anna så jag kan ha mina extrakläder i.


Jippie vad skoj att åka rullstol med pappa...

img_8931 (MMS)

Jippie vad skoj att åka rullstol med pappa!! Det går så fort och jag kan se så mycket! Idag har vi storhandlat  !


Mira studerar

Idag har pappa varit hemma på dagen så det var så mysigt! Nu längtar Mira efter dagis, eller rättare sagt så längtar vi nog båda två! Vi har lite "utskolning" här hemma nu känns det som. Jag har dåligt samvete när jag måste plugga hela tiden. Denna höst har varit hemsk, jag ahr pluggat heltid med henne och jobbat 20% och haft Fredrik mestadels jobbat, tufft... så det kommer att bli skitbra detta!

Mira har en egen arbetsplats hon med =)



Äntligen!! Nu fick vi besked på att det bl...

img_5674 (MMS)

Äntligen!! Nu fick vi besked på att det blir rör i Miras öron inom en månad. Skönt för henne innan dagis börjar! på vägen hem från doktorn gallskrek hon av hunger så vi tog en nödlösning i form av Happy Meal ;)


Idag vet jag inte så mycket om Miras dag e...

img_1851 (MMS)

Idag vet jag inte så mycket om Miras dag eftersom hon varit med sin pappa hela tiden. I morse var dom på simskolan som börjat igen. Det hade inte varit riktigt kul att dyka. Det var ju ett tag sen. Gabriel var också med. Hon är så rolig med massa läten låtsas snarka och pruttar. Förstår inte vart hon lärt sig dom ljuden


Igår fick vi inte bloggat för då firade vi...

img_2590 (MMS)

Igår fick vi inte bloggat för då firade vi att pappa Fredrik fått nytt jobb så han kan umgås mycket mer med familjen. Inga helger och inga kvällar!!! Underbart!! Så vi åt på restaurang och firade med ballonger och glass.


Pappas dag idag

Så han borde vara den som skriver här =) men han åkte till jobbet på kvällen.

Men dom två var ute en runda och hamnade på lekplatsen en stund på förmiddagen. Mira har varit glad som vanligt! Idag höll hon för munnen när hon hostade, duktig tjej!


Mormor gästbloggar

Jag har kommit på en regel.. att den som passat Mira måste blogga! Så nu kommer ett gästinlägg från mormor Bodil:

I dag har Mira varit hos mormor och morfar då mamma pluggat. Hon har med sitt speciella språk och med det lilla pekfingret fört fram riktlinjerna hur hon vill ha det när hon är på besök. Tro inte att det skall promeneras på egen hand……nää, då slänger man sig på knäna och gnäller som en liten hundvalp och plirar med ögonen…….klart att morfar förbarmar sig, tar upp den lilla damen och bär runt henne dit det lilla fingret pekar….
Efter ett par timmars sömn ute i vagnen var det dags att tömma en överfull illaluktande bajsblöja. Därefter njöt damen en stund i det stora badkaret tills det bubblade högljutt och vattnet blev en aning sörjigt……Kvickt upp med damen och in under duschen.

Nybadad och fin lagade hon mat tillsammans med mormor på sin egen lilla spis.

I väntan på mamma och syskonen blev det mys framför TV:n tillsammans med morfar.

Mira hade jättemycket att berätta då dom dök upp och hon höjde rösten ett flertal gånger så att alla fick klart för sig att det var hennes ord som gällde…..

Söta lilla goa smula!

Kram från mormor och morfar


Mormor var för snål med glassen!!

img_4339 (MMS)

Mormor var för snål med glassen!!


Mira gick LÅNGT!!

Igår traskade hon bara iväg sådär helt plötsligt cirka 10 steg! Vi stod och höll andan och va helt chockade. Och det var av fri vilja och ingen som uppmuntrade till det heller! DUKTIG!!!! Och två ggr!

Mira leker att hon trillar det ser så himla skoj ut! Och massa tittut med. Det är så skoj för varje dag händer ngt nytt, undra hur det blir sen när hon börjar på dagis!

Nu har jag bloggat mer än ett år för Miras skull och alla er läsares skull. Men jag är ganska trött på det... Dålig respons och envägskommunikation håller inte så länge säger dom kloke... Ni får ta och lära er att kommentera snart för då vet jag att ngn uppskattar allt jobb jag lägger ner för att alla ska få ta del i Miras blogg.. så det så...

Kolla tårna!!! Kan man komma längre ner tro?



Ja jag lyckades!

Väntar på att få bowla

img_1667 (MMS)

Väntar på att få bowla


Mira sjunge lilla Snigel!

Idag har det varit tvätt, jobb och städa undan julen. Inget skoj men det ska göras!

Mira sjunger.. och det är helt otroligt för både jag och min syster hörde att det var lilla snigel! Man hörde akka de akka de och sen hurra hon! Liten sånglärka är hon allt! Hon lär sig att hålla för munnen när hon hostar med, bra att kunna innan dagis ;)


Att rita är roligt!

Mira hjälper till med tvätten genom att dr...

img_2367 (MMS)

Mira hjälper till med tvätten genom att dra ur allt på golvet... Skulle hon tvättat golvet först ju. Får lära upp henne bättre tror jag allt


Kul att åka på pappas rullstol med brossan!

img_0014 (MMS)

Kul att åka på pappas rullstol med brossan!


Mira vill inte sova. Inte konstigt efterso...

img_3225 (MMS)

Mira vill inte sova. Inte konstigt eftersom det är Lets dance på tv!


Mira vill att tomten kommer igen....

... för hon har hittat en servis med fina tulpaner på!


Vem har tagit min borste????

img_7133 (MMS)

Vem har tagit min borste????


Lite bakning med syrran!

Idag bakade Mira och Cornelia.. eller... Ja Cornelia bakade och Mira smakade!


Men vaddå jag diskar ju!!!


Pappas??? VA var det inte min????

Nu gick hon flera ggr!!!

Pust.. idag så gick hon helt plötsligt, flera ggr!!! hur stabilt och bra som helst! Och pappa fick se! HEJA HEJA!!!! Lycka!

 Pluggar med mamma
 Kan ringa med!

Hela familjen fikar på biblioteket när mam...

img_2453 (MMS)

Hela familjen fikar på biblioteket när mamma  pluggar


Lite bilder på en Mira

Idag vaknade Mira halv fem på morgonen,.. det var bara att gå upp i ottan men sen somnade hon igen vid 8 och det gjorde jag med, som en stock!

Pappa Fredrik har varit med Mira mest för jag försöker plugga till en tenta och skriva ett arbete, panik...  Blir bra med dagis känns det som nu.

 Gott med salta pinnar!
 Linslus redan ;)


Slarv med bloggandet ...

....men vi har haft fint besök av Emil och Linda hela helgen. Har varit supermysigt, och skoj för Mira att lära känna dom bättre med.

Ja Mira fortsätter att gå på sin knä.. kan man vara mer envis???? Sicken unge!!!


OJ vad gör jag nu????
I dom fina kläderna Mira fick av mormor och morfar i julklapp, finast på festen!

Dagen efter är Mira den piggaste av oss al...

img_6752 (MMS)

Dagen efter är Mira den piggaste av oss alla. Hon hade så roligt igår med sin kompis Clara och alla hundar. Hon somnade vid tio men vaknade vid ett igen. Men sovit gott till tio. Hennes nyårslöfte är att sova så länge på helgerna.


RSS 2.0