Första cykelturen!

Magsjuka igen.. jag blir tokig! Men men..... Vi var tvungna att ta oss ner för att handla lite skonsam mat så vi fick inviga nya cykelsitsen! Vi hann cykla i en minut så började det ösregna!


Toppenleksak!

Idag fick jag väcka Mira halv nio och stressa till dagis, men hon var glad som vanligt. När jag hämtade henne berättade frökarna att hon är så himla rolig! Hennes minspel och bubblande gör att dom skrattar åt henne hela tiden.

På kvällen var vi ute på promenad och tittade på en rutschkana till henne och prata om att hon blev lycklig när den kom hem också!




Tjolantan!

Vill inte sova utan verkar orolig. Vet inte vad det är, men det kan ju bero på operationen kanske.
Mormor hämtade på dagis idag och moster Helen kom och lekte en stund sen somnade hon gott för att vakna till liv igen. Sen brakade det till i blöjan... sen somnade sessan.

Idag har jag vunnit en superfin pall till Mira! Är så glad! Tack FrökenM och Bonde of Sweden!!!


Hektisk helg!

I går var det fint väder och skönt att vara ute! på kvällen fick sötprutten vara hos mormor och morfar och sova där så att mamma och pappa kunde roa sig lite på tu man hand.

Idag har Mira varit på lite dåligt humör. Kan det vara för att straffa mamma och pappa kanske?

Sur så sur....


Operationsdags!

Upp i ottan och ge oss iväg, det var en bit att köra eftersom vi skulle opereras i Landskrona. Mira fick ingen välling men hon fick lite vatten i alla fall!



Väl på sjukhuset gick det fort som tusan, in till läkaren för kontroll tio i åtta och nere på operation vid kvart över och operation halv nio. Det var hur smidigt som helst eftersom Mira inte behövde byta kläder eller få lugnande innan utan bara masken. Hon somnade snabbt och jag blev utkörd från operationssalen. Mammahjärtat klappar hårt när man ser sina små ligga alldeles livlösa, usch... fruktansvärt även om man vet att det är en kort stund och inte alls farligt ingrepp.



Kvart i nio kom dom och hämtade oss och man fick se det lilla trollet i den stooooora sängen inlindad i en uppvärmd filt. Snutteplutte! Men hon sov så gott en halvtimme och det är bra ju längre dom sover!



När Mira vaknade var hon pigg och glad direkt, lite mornande hos pappa sen en glass på det! Mums fillibabba! LÄkaren kom och pratade med oss och sen var det att åka hem! Halv elva var vi nästan på hemmaplan med en glad tjej med friska öron ett bra tag!



Alltid lika glad! Men lite trött i ögonen!



Och när vi kom hem kom aptiten =)

Skönt att allt är gjort och jag ser fram emot en underbaring utan massa öroninflammationer!

Somna som en stock!

Jag hämtade en glad Mira på dagis! Men lite gnäll som vanligt.
Idag fick hon bada och när hon hamnade i soffan så däckade hon med en gång. Bra att hon får sova inför operationen i morgon


Busfröken är igång med storebror! Idag ber...

img_3754 (MMS)

Busfröken är igång med storebror! Idag berömde fröknarna vår guding! Hon är så glad och rolig på dagis! Vikten var 1080 så det blir operation!!! Två nya tänder har kommit och säkert därför magen ballade ur igår!


Ute och äter mellis!

Idag hämtade jag Mira redan innan mellis för det var så fint väder så jag tyckte att det skulle vara mysigt med fika utomhus i solskenet! Jag upptäckte att lilltjejen behöver en sandlåda.... Se bildbevis!

Magen har ballat ur på henne igen och hon får nog vara hemma i morgon. Tyiskt när det är vägning inför operationen i morgon... Hon MÅSTE ju väga 10 kg annars blir den inte av! Och med magsjuka väger hon säkert mindre än det, sist var det 1010..... precis på gränsen!


Solen är lite stark i ögonen!



Bollen var skoj en liten stund! Det var nog svårt att gå i gräset så Mira gick på knäna igen!




Kolla mamma här var ju en sandlåda! (Rabatt......)



Bra att skita ner sig! Sen gick vi in och då blev det liv i luckan! Och dags att titta efter uteleksaker på nätet till fröken!

Första fikan ute

img_6227 (MMS)

Första fikan ute


Mira gillar nya mattan!


Slickar upp resterna!

img_7190 (MMS)

Slickar upp resterna!


Hummmm tror jag har en idé

img_2761 (MMS)

Hummmm tror jag har en idé


Ledsamt

img_5195 (MMS)

Nej vad ledsamt chokladbullen tog slut!


Party!!!

img_2124 (MMS)

Party!!!


På väg till fest

img_8787 (MMS)

På väg till fest


Pippilotta!

Lilla fröken bus kan ha pippilottor och är söt som socker i det! Lite gnäll när dom ska sättas upp men jag försöker lära henne att "Vill man bli fin får man lida fin"





Lite fundersam över livet ibland




 Jag kan va arg med!!



Nu är Mira som hemma på dagis!

Nu åker tallriken och glaset iväg när hon ätit klart på dagis med, precis som hemma. Fröken sa idag att hon är en liten bestämd dam, ja det håller vi verkligen med om! Hon tar gärna ton om man säger till henne och kan på beställning darra på underläppen och trycka fram lite krokodiltårar med. Det hade Sabina fått uppleva idag när hon sa till Mira vid matbordet.
Nu är hon jätteglad när hon kommer på¨dagis och när jag kommer för att hämta vill hon inte hem! HÄRLIGT!!!

Hon har lyckats linda en till runt sitt lillfinger... Andreas!



Mira har förvandlats till en gammal gumma ...

img_9718 (MMS)

Mira har förvandlats till en gammal gumma :) I alla fall så äter hon gärna smöret på knäckebrödet


Sjukhuset

Idag har vi varit på sjukhuset för inskrivningssamtal inför operationen nästa vecka. Ska bli skönt när det är över! Vi fikade med mammas vänner också och Mira ville absolut INTE sitta still idag, Hon for rundor, spillde och levde rövare, precis som ett barn ska!


På fest med Svorskan med Festis =) Klickade med en gång!


Lite bus så var man glad!



Mys med Pia som virkat världens finaste mössa, bild i morgon!!!

Cornelia är lite sur för att Andreas och M...

img_2706 (MMS)

Cornelia är lite sur för att Andreas och Mira hittat varandra!


Idag var det en moster dag!

Tro det eller ej men idag följde moster Helen med på badet. Ni vet, man får ju visa upp sig lite då för då jublar hon minsann högt och tar en massa foton. Ja det verkar nästan som att hon inte fattat att jag faktiskt kunnat det där ganska länge. Det är ju nämligen inga problem det att dyka och simma och sånt.

Sagt och gjort vi hämtade henne vid halv nio snåret. Tyckte hon såg lite sliten ut men det är ju klart, det var ju kalas igår för henne och hennes grabbar.
När vi kom till badet så började hon fotografera. Herre jösses som det blixtrade hela tiden. Jag hade ju vare sig fixat frissan eller knappt hunnit vakna till liv. Men vad gör man inte för sin moster. Jag visade mig från min bästa sida ändå. Fick ju visa henne precis allt- hon har ju liksom glömt bort hur det är när små barn ska gå på badhuset.
Det var pappa som skulle bada med mig idag. Vi har liksom ett bra flyt i det där med simningen. Och jag ska säga er så mycket att det minsann mest är mammor som är där med sina ungar. Visst är det konstigt?

När vi hade badat klart och uppvisningen var klar så bar det hemåt. Av någon konstig anledning så var jag så hungrig. Fattar det inte men jag brukar liksom inte känna det riktigt så. Men pappor och mammor bruka veta precis vad som hjälper så vi stannade och fixade lite bullar och dricka. Ni skulle visst så trött jag var, ögonen nästan bara trillade igen så när vi var hemma så tog jag mig en tupplur i vagnen på ca 3,5 timme.

Och som det inte var tillräckligt äventyr i morse så måste mamma och pappa iväg på något ärende på kvällen. Så vips är jag hemma hos moster igen. Alltså, det kändes nästan som jag knappt varit därifrån. Men vi hade det mysigt. Först åt vi lite kalopps och sen chilllade vi i soffan. Jag kom på att moster har chips i ett skåp så jag pep så där som bara jag kan och minsann så fick jag smaka lite av det där goda. Fast....det var bara två små bitar.
Ludvig och Peter är inte riktigt lika läskiga längre- dom är helt ok. Fast Lucas är ju såklart lite av min favvo. Men säg inget om det för då blir det nog lite kiv i det huset ;-).

Nä nu är jag trött som katsiken- måste slänga mig i bingen. Det tar på krafterna att le och vara go och glad hela dagen. För ni vet.....då smälter lilla moster. Ja det är förresten hon som fått skriva detta ikväll. Mamma eller om det är mormor har någon konstig regel att man måste skriva när man fått passa mig. Så vi snackade lite om det där moster och jag. Jag sa rakt ut- inget trams utan skriv precis som det varit. //Natti natti från Mira

Fattar ni nu...min frilla alltså...Pappa och jagKolla kolla....ser ni vad jag kan?Såja...nu är uppvisningen över!

Kusinkalas!

På dagen fick Mira leka med mormor och morfar en stund och såklart blev det ett bad =)
Sen var det kalas för Ludvig och Lucas där det bjöds på ärtsoppa som Mira älskar.
Det har varit "magdag" idag och det är så synd om henne. Måste få rätt på det där, idag var vi tvingade att ge henne laxermedel. Hopplöst när hon är lös några dagar och rätt var det 'är så är hon stenhård i magen! Stackars tjej!

 En av grisarna!

Fredagsfika

På fredagarna kostar vi på oss en fika när alla barnen kommer hem. Idag blev det hallon sorbét. Mira smaskade glatt i sig! Inga syskon hemma på hela dagen och kvällen så hon var bortskämd med att ha mamma och pappa för sig själv!

Kunde inte välja vilket kort som blev bäst idag så ni får allihop!




Lilla tösabiten möblerar om

Gudar vad skoj hon har med alla lådor.... Nu ser det värre ut än vad det brukar göra!



Och hon blir jättesur när tacokryddepåsen inte vill stå upp som dom andra kryddorna, men det kanske går med tungan rätt i mun!




SÖMNTUTA!

Blir inget kort idag.. mamman är trött efter en dag i rallyfart!
När jag hämtade på dagis sov snäckan och då var klockan tre!! Äntligen har hon fått ro att sova där med. Hennes fröken sa att dom är så glada för henne och att hon är så glad och snäll.

Nu har hon börjat hitta i köksskåpen, så fyra glöggmuggar ligger i soporna, ett paket maizena redninga är uthällt i en låda och jag fick plocka undan femton slevar! Mira vill gärna hälla upp saker och vispa, en liten köksdonna!


Moster fick leka lite!

Idag fick Mira vara hemma med oss andra så att hon inte insjuknar och smittar ner alla barnen på dagis. Men sen är det mysigt att ha henne hamma med såklart!
Det blev pannkaksbak med pappa och sen kom moster Helen och tog med henne på en promenad bland ankor och lekplats! Härligt med frisk luft!



'



Tittut!!!

Lilla Stackarn får ha pyjamas på sig hela ...

img_1838 (MMS)

Lilla Stackarn får ha pyjamas på sig hela dagen eftersom resten av familjen har drabbats av magsjuka. Men det gillade Mira för det blev ju blåbärssoppa! Spillde hon så torkade hon upp. Duktiga tjejen!!


simning med mamma

Idag var det babysimmet igen efter ett långt uppehåll på grund utav sjukdom och att vi var i Norrköping. Mira blir så himla glad när hon ser att vi kommer dit. Idag hoppade dom från kanten och dök från kanten med. INga problem alls för Mira!

På kvällen blev det lite mys med nallen moster köpt och Iggle Piggle på datorn


Älskunge"

Mysigt med pappa hemma hela dagen! Vi var ute i det mest fantastiskaste vädret på länge. Och Mira fick följa med syrran till lekplatsen på eftermiddagen med!
Nu kommer mer och mer ord =)

Ocka- Docka
Oeja- Cornelia
Gagga- Gabriel
Mauuu- Katten
Kolla
Akak- när hon vill ha ngt (tror att det är tack tack)
Ja och en massa andra som mamma, pappa, lampa, morfar..m.fl.

Nej Helen hon säger inte moster!

Lite lördagsgodis (russin)!

Lilla mammegrisen som är så trött och gnäl...

img_9856 (MMS)

Lilla mammegrisen som är så trött och gnällig när man kommer hem från dagis! Synd om henne!


Tidigt utvecklad? Hon får låna mammas BH

img_7445 (MMS)

Tidigt utvecklad? Hon får låna mammas BH


Gabriel fick en keps av mormor och morfar,...

img_7270 (MMS)

Gabriel fick en keps av mormor och morfar, ni ser vem som gilla den!  Äntligen dagis idag! Jag och mormor hämtade henne och hon blev så chockad för dom har varit borta i tre veckor.


RSS 2.0