Nya rummet är på gång!

Eftersom jag är jätteförkyld och Miras morfar varit här hela dagen stannade vi inomhus. Äntligen börjar det ta form här hemma så att lillan kan få sitt rum. Just nu har vi saker överrallt som tillhör henne.
Cornelias nya rum blev färdigt och nu ska bara hennes saker flyttas ner och hennes gamla rum städas så ska vi börja inreda babyrum =) Vilken tur att barnen har världens bästa morfar! 
 



Miras frisyr var underbar idag, det var inte hennes "hårdag",.... Hon vill väl likna sin tuffa pappa

Moster kom på kvällen och passade Mira en stund så att jag kunde titta på när Gabriel spelade cup i Veberöd. Hon hade uppfört sig exemplariskt!




Babyträff och nya leksaker

Idag är det fredag och snön kommer igen. Vi hade babyträff igen och idag var det hos Anna. Alltid mysigt att ses. Igår var vi bara tre men idag var vi 7 =)


Oj, har du med sånna konstiga saker som rör sig? Vad fina dom är!

Tre av sötnosarna, Mira stolt i mitten!


På väg att pussas eller båda är sugna på nappen?

När vi kom hem hade målaren tagit med sig en present till Mira, en gunga! Han har blivit väldigt förtjust i henne (inte så konstigt ;)) och var snäll och gav henne den. Hon log med hela ansiktet när den spelade musik och gungade henne fram och tillbaka. Men.... det gungade kanske för mycket för hon kräkte ner hela bordet framför henne. När jag skulle ta upp henne blev sötnosen supertjurig.


Mammamys

Mira fick mysa med pappa hela morgonen för mamman låg med migrän. Bara bra att dom får tid för sig själva, det är så lätt att man som mamma tar över. Inser att det måste ändras om jag ska kunna börja jobba i mars.

Vi var hos Sofie och hade en mamma träff med Fridha och Tindra. Mysigt att träffas och prata, men Mira sov bara idag. Sofie gav henne en ny nappflaska så vi kan testa om den gör att hon vill äta mer, och snacka om att ungen har ätit! Den nya vällingen kom och den åt hon med god aptit.

Moster Kamilla kom och gosade en stund på eftermiddagen och efter en riktig rap blev det ett stort leende =) Vi var ute en liten runda vid 4-tiden. Det var så roligt för hon fick tag på min näsa och log med hela ansiktet av lycka och det tog ett tag innan hon släppte med.

När Gabriel kom hem vid fem tiden blev hon så glad så glad. Det är så roligt att se hur hon lyser upp när syskonen kommer hem. Det är verkligen kärlek!


Syskonkärlek till 100%♥


Snökaos!

Idag har syrran varit hemma med oss hela dagen. Vi fick gå med henne till doktorn och när vi var på väg hem kom snön, och det var inte lite... Det kändes som att det var okej att vara inne resten av dagen. Man kunde knappt se ut!

 Det var väl en bra ursäkt att få ligga på soffan?

Lilla fröken Martinsson har blivit lite mammig... farligt farligt. Det är inte så konstigt kanske när Fredrik fått jobba massor!
Idag kom mormor och hälsade på en kortis, hon har ju alltid spring i benen och bråttom.
Nu ligger hon och myser med pappa i soffan.

Detta lilla troll ligger och myser i pappas famn nu!


Trött älskunge!

Törnrosa eller prinsessan på ärten?


Idag har Mira, sovit, sovit och sovit! Jag har fått väcka henne ett par ggr för att hon ska få mat i sig.
På förmiddagen kom Liam och Sofie och lekte en stund. Sen gick vi ut en stund i det kalla vädret.
Fröken har börjat med en ovana.. vill INTE sova mer än i soffan och då sover hon hur gott som helst. Den olaten får vi ta ifrån henne snarast!

Nu ligger hon och sover igen i .... soffan... Får nog ta och väcka henne för en ny omgång välling!



 Ska vi leka?

Doktorsbesök

Vi gick till BVC i det riktigt råa vädret! Solen sken men det gjorde inte det ett dugg varmare...

Läkaren ansåg att efter helgens goda resultat var det inget att snacka om, hon ska vara mjölkfri. Vi fick ta blodprov på Mira för att kolla mjölk men även gluten. Nu för tiden får alla bebisar en dos sockerlöning för att det hjälper mot smärtan vid stick av sprutor. Det hjälpte väl till viss del men hon glodde surt på sköterskan som tryckte ut de små bloddropparna ur det pyttelilla fingret. Såklart fick hon ett plåster som kväll är alldeles nerdränkt efter att ha varit i hennes mun mestadels

De nya "värdena" var: Vikt: 5700 gr, längd: 62,5 cm

Lilla plåster på lilla finger!


Tyvärr tycker dom att hon äter på tok för lite, hennes matmängd är som en 2 veckors bebis. Nu måste vi ge henne mat minst var fjärde timme och även väcka henne när hon sover. Vi misstänker att hon inte tycker om den nya mjölkfria osötade vällingen. Ska få en hel låda av annan sort snart. Vi gav henne hälften välling och hälften bröstmjölk och då drack hon massor! Idag har hon gjort nummer två två ggr så vi ska nog slippa lactulosen. Skönt det!



Ber om godare välling kanske?




















Glöm inte att kommentera om du är inne och läser eller tittar på bilder. Det är roligt att få respons och se om någon är inne och tittar på den lilla!


4 månaders dagen!

Tänk att tiden kan gå så otroligt fort! Jag vill inte förlora känslan av den finaste gåvan man kan få, ett nyfött knyte i ens famn! Den lilla fantastiska varelsen som är så maktlös och utelämnad kommer till oss!
Mira kom ut alldeles vit och sår på händerna som hon snuttat sig i magen. Det har hon fortsatt med!

♥Underbara varelse♥




You are a pearl I set out to find.
A hidden jewel of a different kind
You are more precious than gold
More valuable than diamonds
You are a treasure buried in the ground
That I wont trade what ever comes around.




Idag har vi firat lilla Miras dag med en kort promenad i svinkallt skånskt blåsväder. Fröken hade lite ont i magen men det "släppte" sen. Det verkar som att det hjälper med mjölkfritt! Sover bättre, gnäller mindre och bajsar oftare. Ska träffa doktorn i morgon så vi får se vad han säger. Veronica kom förbi och mös med oss en stund. Som vanligt var Mira inte på sitt sötaste humör när hon träffade henne :/




Mira och två av Veronicas fina pojkar!






Lördagsmys

Snusan sov gott i natt men ligger och snuttar boppe mycket på natten. Idag fortsatte vi med den "goda" ersättningen och hon riktigt smakar på den med misstänkt min. Hon har bara kräkts två ggr och det är efter amning, kanske jag har mjölkprotein kvar i brösten?

Vi körde pappa till jobbet och var med storasyrran på öppet hus på gymnasiet. Sen på kvällen åt vi gott och du satt och lekte glatt i din stol. När vi sjöng på kvällen skrattade Mira högt för första gången!!! Jiippieee, värmer så gott med bebisskratt =)

Ännu fler underbara kort från Moster Helen
♥♥♥


Mjölkproteinallergi?

Idag ringde BVC och va oroliga för Mirans mage. Nu misstänker dom att hon har mjölkproteinallergi så det är slut på allt som heter mjölkpodukter och en massa annat.... Sluta amma eller kämpa? Vi kämpar!
Första flaskan med den nya vällingen var ingen höjdare, hon höjde på ögonbrynen och tittade misstänkt på mig. Vi får ta i lite socker enligt bvc tanten annars är det risk för att hon inte äter. Nu är hon superglad ochverkar till att må fint, inte ens kräkt...

Håret börjar trilla av där bak :(

Moster kom med nya stolen idag så att Mira kan sitta och leka medans vi äter. När hon såg sina leksaker på bordet framför var hon alldeles överlycklig! Allt skulle in i munnen som vanligt!


Kolla saglet under hakan :O
Våga inte röra mina saker!

Flickan som vägrade att sova!

En god natts sömn fick vi allihopa! Skönt att man får sova lite i alla fall.

Glad som e lärka har lillfisen varit hela dagen, så glad så att hon inte sovit ngt knappt på hela dagen. När Sofie och mormor druckit upp sitt kaffe och daltat färdigt med henne så tyckte jag att det var dags för en promenad för att hon skulle somna. Envis som en åsna.... Jag gick och gick, hon skratta och skratta... Efter en timmes hårt ryckande i vagnen somnade hon (ÄNTLIGEN!!!) så jag ställde henne på framsidan. Jaha, vad kommer då JO, en plogbil... grrrrrr. Dags för skrik igen och en vaken busunge. Fick hämta in henne sen somnade hon med mig i soffan och sov gott. Lilla fröken Martinsson är otroligt mammig för tillfället.

Har inget dagens kort men visar upp ett foto hennes moster Helen tog igår som är fantastiskt fint!




Lite gladare idag!

Sötnosen vaknade vid 8 tiden och har varit på ett strålande humör. Det är kanske för att världens bästa storbror var hemma hela dagen. Han fick vaccinet igår så han var lite småkrasslig men inte värre än att han orkade med lite lek.

 Alltid beundrande ögon på brossan!

Cornelia åt apelsin och Mira blev alldeles tokig i ögonen och kämpade som en galning för att försöka få i sig en bit. Dreglade som en hungrig hund! Näst vecka örjar vi med mat.

På kvällen kom moster och kusin Lucas och hälsade på. Helen skällde på mig för att jag glömt skriva att hon vände sig om igår och skrek av förskräckelse när hon låg halvvägs utanför babygymmet!
Nu ska det bäras hela tiden, men läkaren sa att det kan bero på att magen masseras då, så vi får väl ta och ståut lite... Annars ärhon så duktig att lägga, hon skriker om vi håller henne när hon ska sova, hon vill ligga med sin snuttefilt över huvudet och somna ensam!

Nu har pappan hennes kommit hem från ishockey där Mif vann såklart ;)

Julgransplundring

Lilla fröken Martinsson ♥ vaknade klockan 10 och sken som en sol! Skönt det! Lite knorr på kvällen men droppar och annan välling har inte kommit igång än.

Vi åkte hem till mormor för att hennes företag skulle  ha julgransplundring. Hon fick fin klänning på sig och hårband så att inte luggen var i vägen. Alla tyckte att hon var så söt så söt. Liknar mest mamma över ögonen och pappa resten (speciellt sportintresset)..

 Söt som socker




















Lite fisförnäm?


Förstoppad!

Efter tre dagar med ständigt gnäll och skrik ringde vi till sjukvårdsrådgivningen som tyckte att vi skulle åka in till akuten med pluttan direkt. Mira är en så glad unge annars så det är hemskt att inte känna igen henne.

Det visade sig att snuttan var förstoppad.. dom satte en kateter i rumpan på henne sen kom det en hel drös i blöjan. Nu ska vi byta välling och ge henne droppar och mer lactuos. Stackars liten....

På dagen lekte Mira med sina nya leksaker hon fick av Veronika och pojkarna. Hon gjorde goda försök att stoppa in hela Fischerprice telefonen i munnen och blev otroligt sur när det inte gick. Hon fattade att man kunde "ringa" genom att snurra på den roliga saken i mitten =) Jag tror att hon ringde till farmor och farfar! Gamla mormor, momor och moster Kamilla kom på besök och dom kände inte heller igen den lilla ledsna tjejen.

Vi firade att Fredrik fått nytt jobb genom att äta god mat och chokladbollar! MUMS!!

 Gäller att hålla tungan rätt i mun....

 Det är skönt att sitta hos pappa när man är lite ledsen

Skrik och gnäll..

Ingen rolig dag idag, orolig Mira och vill bara bli buren! Suck... Ska bli skönt med lite avlastning i morgon av Fredrik eftersom han varit borta all Miras vakna tid nu i tre dagar. I ett par dagar har hon varit lite främmad och orolig av sig. Gillar inte höga ljud och när folk skrattar/pratar högt, känslig med andra ord.

Vi var hos Veronika och hennes sötnosar till pojkar, sen hämtade vi stora barnen i Lund. Oturligt nog glömde vi kameran hos dom och det är inte bara att köra förbi och hämta den :(. Ni får ha några "gamla" kort på sötnosen så länge.

Såhär har surisen sett ut för det mesta idag...
 Liten nykläckt Mira,2 dagar gammal!

Shoppingdag!

Solstrålen vaknade vid 9 och det passade bra eftersom vi skulle till Nova med Anna. Som vanligt uppförde hon sig exemplariskt! Aldrig jobbigt att vara bort med henne! Hon satt så fint i bärselen eller i vagnen. Fyndade kläder till Mira, halva reapriset blir man glad för!

Nu ligger hon och sover gott efter alla intryck, mamman är nog lika trött och ska krypa ner bredvid henne inom några minuter. Shopping tar på krafterna!


Alltid lika glad!!!


Jag är rädd!

Idag fick vi gå upp "tidigt" eftersom vi skulle på föräldrarutbildning. Idag pratade vi om smakportioner och att det snart är dags att börja med det. Lite ångest att tiden går så fort, men när man ser att hon är så med nu så känns det lite kul samtidigt. Det är ju ett barn! Skriken har ändrats och hon höjer tonen när man nochalerar henne. Går vi ifrån henne så kallar hon. Underbart! Efter utbildningen gick vi alla 10 mammor till det nyöppnade konditoriet i Veberöd och fikade. Åkte och lämnade storasyskonen på tåget. Mira fick sitta i sin bärsele och var helt chockad av allt om hände runt henne. Som tack kräkte hon ner oss båda... Sprang inom en leksaksaffär och köpte ngt kul som hon leker med just nu (försöker äta upp....). Har inte så mycket leksaker så det är roligt att köpa något litet då och då. Hon behöver inte en massa heller.

Något nytt är att hon börjat bli rädd för saker, en person som sitter en bit bort som hon inte ser tillräckligt tydligt. Underläppen darrar och hon gnäller/skriker som bara den. Det var detsamma med julgranen så den fick vi flytta, men nu är det personer. Samtidigt är hon lite knäpp för hon kan inte sluta titta heller.

Varje dag har vi en liten "sångstund" då hennes mamma försöker sig på att sjunga... Nu ler hon med hela ansiktet och försöker sjunga hon med. När "vi" sjunger I ett hus så gör vi rörelser med benen istället för händerna och nu "skuttar" hon när jag börjar bröla sången. Lilla Älskunge!

 Lite rädd eller bara koncentrerad?

Kompis och sjukhusdag

Idag hade vi turen att Anna och Thea ville umgås med oss en stund.
Så vi bakade scones och gick bort till tjejerna på en mysig fika.
Anna var en klok mamma och lät Mira testa att sitta i en stol och hon var överlycklig och mallig som bara den! På kvällen var jag tvungen att visa pappa hur kul det var så vi fick göra en nödlösning på stol hemma. Nu blir det att åka till IKEA på lördag och inhandla en!

Spännande att kunna se leksaker och ta det man vill!






Vi åkte in med Cornelia på ögonkliniken och där blev Mira hysteriskt hungrig! Hon skrämde nog dom flesta i det där väntrummet. Nu är det mest flaska som gäller för i tutten finns inget att äta, i alla fall inte så mkt som primadonnan vill ha.

Moster kom på kvällen mitt i allt storkok, och hon klagade mest på pluttans "fotbira". Håller med henne för den skojar man inte bort... Hu att så små söta fötter kan lukta så makalöst vidrigt. I morgon ska vi på babyträff så nu gäller en god natts sömn! 


Kan man smaka?

Mira har varit för härlig, smakar på händerna som vanligt men även upptäckt att man kan äta.. speldosan... som hon älskar att titta på. OM man kämpar hårt å går det!


Oj, den rör sig! Saglet hänger ut ur den putande munnen och lyckan är fullständig när hon får tag i kossorna! Mira surnar till ordentligt när jag tar den... (klicka på bilderna för att se dom större)

Sovdag

Idag har Mira bara sovit och sovit! Kan vara sprutan eller för att hon fick jobbat hårt när nr.2 kom idag (efterlängtat). Ligger i soffan just nu och håller hårt i sin snuttefilt, gud nåde den som tar den!

Nu har vi upptäckt att vi har fötter och händer, guuud så spännande när det rör sig!

Där var något som rörde sig, måste ta den genast! JA jag kan!

Sprutor i båda benen!

En hektisk dag i lilla Miras liv! Vi hade mammaträff med alla sötnosar på morgonen. Mira satt mest och försökte charma in sig hos alla med sitt gosiga leende.

Sen var det raska steg hemåt för att mysa med pappa. Vi tog en promanad till bvc för vägning, mätning och sprutor, längd 62 cm, vikt 5350 gr och en massa skrik när man fick sprutorna i benet! Stackars liten, men det är för att slippa få mkt öroninflammationer, difteri, stelkramp, kikhosta, polio och andra infektioner. Pentavac och Prevenar är det fina namnet på vaccinet. Mira uppskattade socklösningen massor hon fick för att bedöva smärtan! Utslagen hon fick häromdagen är en allergisk reaktion så nu får fällen läggas åt sidan :( Härligt i alla fall att vikten börjar ta sig!

lilla plåstret på sötaste benet!

Nu ligger Miraklet och vilar efter en händelserik dag och säkert liten reaktion på vaccinet. Resten av familjen är på bio och ser Avatar IGEN men i 3D denna gången.


Kan själv.....

Vill gärna hjälpa  storasyster att hålla stora flaskan när hon ger henne mat! Går inte så bra men man lär sig =)

Lien tös och stooooor flaska!


Ammar gör vi fortfarande men det räcker inte så länge och eftersom hon inte går upp i vikt som hon ska måste vi ge extra ersättning. I morgon är det ny vägning och sprutor... stackars liten älskunge!

Har tradera fyndat fina kläder till liten idag! Glad man blir när känner att man "tjänat" pengar.

Nu har Mira börjat sin skånska karriär till hennes pappas stora fasa, allt hon säger är skorrande härliga rrrrrrrrr. Blir nog en äkta skåning av henne med en dag. På kvällen var det ett varmt mysigt bad och varm pyjamas. Dags att nanna alldeles stax.
Är jag inte fin i min nya badrock??


Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Prickig?

Snutt fick jätte läskiga utslag innan idag. Jag la henne i vagnen på hennes ullpläd och hon började jämra sig direkt, tog upp henne och då såg hon hemsk ut... Väldigt tydligt halva ansiktet på den sidan hon låg med ansiktet i vagnen, någon som har en aning om det är allergi?

Idag har plutt varit lite kinkig och mammig. Hon fick följa med och titta på när bästate storebrossan spelade kvartsfinal i fotboll. Tyvärr gick matchen så bra trots att Gabriels maskot var där.
Moster Helen, mormor och morfar gjorde en blixtvisit med. Nu ska vi mysa alla fem!

Nu är det fredagsmys.....

.. och vi gör hemmalagad pizza. Stackars pappan/barbapappan i huset arbetar som vanligt!



Idag var vi ute en runda med världens bästa storasyster, sen hamnade vi som vanligt på kaffe hos Sofie och pojkarna. Stackars Elias hade fått vattenkoppor efter att vi varit där igår så nu är det väl bara att invänta att plutt blir prickig hon med :/. Idag har Mira varit på ett strålande humör och det kanske är att trycket släppte igår! Som morfar brukar säga "Fina flickor fiser inte", ganska kört för vår lilla älskling eftersom hon både fiser,spottar och rapar dagarna i ända!


Varit hos killarna

Idag vaknade vi sent men väcktes av sms från favorit Fi som ville bjuda på kaffe. Där fick Mira träffa sina favoritkillar Elias och Liam.
Vi fick ringa BVC idag för plutt hade inte gjort nr.2 på en vecka så nu ska hon ha magmedicin varje dag. Jag (mamma) uppmuntrade lilla Mira att släppa loss på kvällen eftersom jag inte skulle vara hemma, lydig och väluppfostrad som hon är så gjorde hon som mamma sa till pappas förfäran ;) MÅNGA gånger.... På kvällen gick pappa en liten runda med sin flicka.

Söndag på en onsdag!


Idag kom moster Helen, sen kom mormor och morfar, sen kom moster Kamilla, Filip och Sara, sen..... kom mormor och morfar, sen..... kom moster Kamilla och Jimmy =)

Med andra ord har det varit mkt kaffe och lite annat. Senare på kvällen gick vi ut en liten runda i den härliga vinterluften. Mira har sin dagliga träning att ligga på magen och man märker hur stark hon blir för varje dag!




Partyprinsessan har slagit till igen!

Idag har plutt sovit mestadels hela dagen, inte konstigt när man vaknar kl.oo på natten och får för sig att kissa ner mammas säng så att vi får bädda om! Klart man vaknar till liv då! Somnade inte om förrän halv 2 igen och vaknade kl. 06, så tröttheten har tagit äverhand idag!

Zara och mormor gosade en stund med Mira och hon är så rolig för hon ska INTE titta på den som håller henne. Nya grejjen är att hon ska stå upp hela tiden.
Gabriels kompis Leon är här och hon gör allt för att vinna hans hjärta.Jag tror att hon har en chans att lyckas!


Måndag och syskonen äntligen hemma!

Sömntutan vaknade 09:30 efter en god natts sömn! Mira har varit på toppen humör hela dagen och pratar konstant (lik sin mamma eller...) Leendet var stort när hon fick syn på sina syskon som tyckte att hon hade växt massor.

Just nu sitter hon och jollrar som bäst i sin sitter. Hon lyckas med härliga "skrik" ord som prat. Så fort man sjunger för henne så kämpar hon för att vara med. Kläderna hon har på sig fick hon när hon föddes men dom var väääldigt stora då! Nu passar dom fint på henne! Hela kvällen har stått på sina små ben! Söker pappas uppmärksamhet hela tiden och man kan ju inget annat än att ge henne den när man får ett bamse stort leende och ögon som glittrar bara man tittar på henne!
Så mkt kärlek!

Ett par kvällar på raken  har plutt somnat vid 20-21 och sen bara vaknat för att äta, kan det vara de riktiga tiderna som börjar rätta till sig kanske?
HÄRLIGA UNGE!




Alla underbaringar!


Söndag och sport med pappa!

Idag har snäckan mest legat och tittat på sport med pappa till mammans förtvivlan.
Moster kom och hämtade henne för en promenad i det kalla vinter vädret! Idag var det -11 grader i Skåneland!
Syskonen kom hem efter ett par dagar hos sin pappa. Och ÄNTLIGEN åkte julgranen ut som Mira har varit rädd för!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0