Mira kan säga Titta!


Härlig dag i höst Skåne!


Hon måste ju vara det mest intelligenta barn som finns i denna värld som kan säga Titta ;)
 
Idag var vi på lekplatsen och lekte en timme. Mira gillar verkligen att gunga, men efter ett tag ser man att det börjar snurra i hennes lilla huvud, ögonen går kors och tvärs! Liiiiiite åksjuk...

På kvällen kom dom bästa syskonen hem och då ville man inte sova mer!


Lek och chokladsmak

 

Pluttan går mer och mer med en hand! DUKTIG tjeja!!!!

Idag kom Elle och barnen och hälsade på, Mira va så lycklig att leka en stund. Sen var ju inte fikan dållig heller, chokladkex, MUMS!



mmmmmmmmmmmmmmmmm


Caroline och Viktor va toppenroliga!!

ps. Mamma Malin har en ny blogg: www.fnulan.se ds.


Mira säger Tack!

Även om det är när hon ger oss något så är det ändå ett tack =) Duktiga tjej!
Idag kunde jag gå ut med henne för första gången på länge, det blev ingen runda men dock en liten sväng.
Syskonen har åkt till sin pappa så i helgen är vi ensamna när Fredrik jobbar, men har kvällarna ihop. Mysigt men tomt utan dom stora!


Mums med ris!!!!


Konstiga unge

Mira kan definitivt sova hur som helst! Idag sov hon gott hos pappa men såg mig längre bort på soffan och skulle krypa dit, då somnade hon halvvägs...



På dagen var det bilpyssling och lite lättare städning här hemma. Bara ett evigt plockande, suck... Båda mostrarna kom på besök idag och Mira var inte på hennes bästa humör, dom kan gått se hur envis hon är.

Mira och hennes lilla fjong, undrar om det är den Gabriel skrattar åt?

Hahaha lyssna Brossan de e ngn som kallar sig för tomten!

Ja jag ska va snäll...... Prata i telefon kan den lilla damen


stod själv läääänge!

Vi var i Malmö idag igen...
Mycket farande för tillfället.
Idag var Mira duktig och stod själv i säkert 30 sekunder.
Men hon blir riktigt sur när vi vill att hon ska gå fast hon inte vill det.
Mer orkas inte skriva då det är gästbloggaren som skriver...

Bara mamma som tar all tid

Stackars Mira, får hänga med mamma till ögonläkaren i ett... Vi har varit på kontroller hur mkt som helst känns det som och lillpluttan är lika glad för det. Hon strålar alltid som en sol!

jag har varit helt slut efter operationer och allt som hänt så Mira har fått vara inne mest, jag ser inget heller så vi kan ju inte gå ut, jag hoppas att det vänder snart. Hennes tålamod är stort!


Mys på soffan med syrran!
Ser ni lockarna som kommer smygande i nacken?


Gick med bara en hand i mammas

Simskolan i morse som vanligt! Det känns så himla tidigt att den börjar redan halv 9, bara för att man har småbarn går man ju inte upp hur tidigt som helst. Vi får åka hemifrån senast kvart i 8 så det är lite drygt. Nu är Mira riktigt under vattnet och ganska länge. Andra barn dom skriker och har sig men inte hon.
Vi hinner knappt sätta oss i bilen förrän hon somnar efteråt.

Sen var det dop för lilla Elton. Massa med barn och Mira var överlycklig. Hon till och med gick med bara en hand i min!!! Och på HELA foten inte bara på tå. Duktig tjej!

Lite fisförnäm när hon låtsas prata i telefon


Så skrattar hon emellanåt och pekar med fingrarna =)



Vilket slarv...

Jag skrev ju inget igår men jag hade trevligare saker för mig... =)
I natt var Mira vaken i tre timmar och det var precis lägligt eftersom jag verkligen behövde min sömn till högskoleprovet idag... Så Mira har varit med pappa hela dagen- På förmiddagen var dom på brossans fotbollsmatch och på kvällen var det moster Millas födelsedag! GRATTIS


Långpromenad

Idag var pappa hemma på dagen så vi passade på att städa. På eftermiddagen gick vi en promenad i det soliga men väldigt kallblåsiga vädret.
På kvällen blev det lite bad som Mira tycker så mkt om.

Nu vill jag att den lilla bekväma damen börjar visa tendenser på att gå. Hon är så feg så det inte är klokt! Skriker om man bara håller henne i en hand, och slänger sig på golvet när man vill att hon ska stå. Sen går hon på tårna som en prima ballerina. Nä nu är det hårdträning som gäller!


Tränar men inte på att gå...


På restaurang

Ännu en blind dag i mamma Malins liv... Det har regnat massor idag också. Trist som bara den.

På kvällen var vi på restaurang med mormors jobb, och lilla Mira fick att plankstek med ryggbiff, det var mums! Men hon snodde åt sig pommes av brossan istället för potatismoset.


Tröttis efter en kväll på puben!


Malmödag

Idag har det regnat och varit trist, och med en halvblind mamma kommer man inte långt alls.

Vi åkte in till Malmö för jag skulle kolla mina nyopererade ögon, trist blev det men det får ni läsa på min blogg: http://fnulanbulan.blogg.se eller klicka HÄR =)

Idag hade Mira tottar i håret för första gången, inga stora tjocka men dock tottar!


Mira vill inte pussas

Kort inlägg idag för jag ser inte så himla bra för jag har opererat mig... läs på min blogg om du är nyfiken.

Mira var hos mormor och morfar under tiden. På kvällen kom moster och Kusin Lucas och fikade eftersom Lucas har namnsdag, GRATTIS!


Mira är hos mormor och morfar

I natt ska hon sova borta igen det lilla livet. Hon har det så mysigt så med mormor och morfar. Jag ska opereras tidigt i morgon så det var lika så bra att hon sov där tyckte vi alla.

Idag har Vi varit ute en liten runda och spatserat, hon sov som vanligt i vagnen där ute. SKönt! Frisk luft är det bästa för de små liven. Idag lekte hon "tittut" med mig sådär 100 ggr, hon hade lika roligt varje gång.


Hos gammelmormor!

Idag fick Mira följa med mormor och morfar till gammlamormor och hälsa på. Hon blev så glad när båda mina sessor kom och överraskade henne. Jag fick stannat hemma och plugga lite, tur med snälla föräldrar. Där har vi tur, aldrig några problem med barnvakt, två mostrar som gärna ställer upp och sen mamma och pappa. TUSEN TACK, går inte att tacka nog!!!! Det är nästan så att allihopa tigger och ber om att få låna Mira en stund =)

På eftermiddagen var vi ute en liten runda till biblioteket och på kvällen var det såklart lördagsmys!


Fin för besök hos gammlamormor!


Hjälper pappa!

Idag var vi hos mammas kompis så pappa fick styra och ställa i köket, men på eftermiddagen ville lillsessan hjälpa till såklart.
Idag åt vi god middag som Cornelia lagat, och Mira fick tag på salladsskålen och åt som om hon aldrig fått mat tidigare. Sen hittade hon popcornskålen med.. glups? Måste vara från pappan ;)
Nu härmar hon hundar (okej säger voff till alla djur om jag ska vara ärlig;))



Den lekplatsen ska vi nog behålla.... (här liknar hon ju en gammal tannalös gumma.. haah)

Pappa skruven ska sitta där ju!

Salladstok!

Fetaost runt hela munnen!

Vaken natt

Skitungen var vaken i natt.. grrrrr, tre timmar nästan. Hon är glad och pigg som om det vore dag. Det händer inte ofta men när det väl gör det blir man ju skogstokig!

Idag var vi iväg och tittade på husvagn men Mira sov som en stock. Hon fick en tur med pappa på stan (Lund) och en runda på kvällen med. Allt för att jag ska få plugga. Tack bästa pappan!

Jag vet nog vad jag vill ge Mira i julklapp, säg det inte till henne är ni snälla!!! En cykelkärra! Kan behövas tills vi börjar på dagis.


Rödluvan!

Mira har fått ännu en UNDEBAR kofta av Monkan, den är fantastisk! Det är väl hennes pappa som är vargen ;)

Idag har Fredrik varit ledig heeeeela dagen, Mira är så glad då. Hon sov gott ute i solskenet men fick även en långpromenad med pappa så att jag kunde plugga. Det är så fantastiskt att se att det händer något ljuvligt varje dag! Nu sjunger hon verkligen och talar om vad hon vill. Det är stora skillnader bara på en vecka.


Kommendoran var igång!

Lilla älsklingen vet vad hon vill. Vi var och tittade på husvagnar och satt och pratade med försäljaren på hans rum. När han kollade på sin dator pekade hon på den och visade mig, sen började hon sjunga. Jag sa inget och då va hon igång igen. Sen fattade jag, hon vill ju såklart se Iggle Piggle som hon är så förtjust i! Ni som inte vet vem han är kan se detta:



På kvällen var hon så duktig och gick med sin fina nya dockvagn. Hon har inte velat det innan men nu så! Och til och med släppte hon ena handen.

Slarvig mamma

Hemskt ledsen men igår var det nog första gången jag har hoppat över att skriva om Miras dag. Men ingen som bryr sig väl ;)

Idag kom mormor och gick en lång runda med Mira i det härliga vädret, sen på eftermiddagen fick hon komma ut en runda med mig och storasyster.

Hon är riktigt jobbig på kvällarna när jag ska laga mat, står verkligen och hänger mig om benen, trött och sliten mamma blir ganska lättirriterad då. På kvällen vill man ju få vara lite "mammaledig"...


Man kan säga LAMPA

Mira somnade vid ett tiden i natt... undra vem som var tröttast, hon eller vi?

Idag har det varit helt underbart väder! Mira sov som vanligt ute i vagnen i tre timmar. SKönt att hon kommit in i "dagis" tiderna. Zara och de små pojkarna kom på besök så vi var ute en lite sväng i "city"....

Idag sa hon LAMPA =), man märker att hon får mer och mer ordförståelse och vill kunna prata.


Första pannkakan var inte alls god, men bra att lägga pussel med!



Elton på besök, Mira tyckte att det var jätte fuskigt att han hade napp!


Jag är lite cool när jag står här och hänger


Tråkblogg idag

Jag sitter med en liten ettåring i knät och klockan är 23:09... Hon kan inte sova och det verkar som att hon har ont i magen. Jag får skriva i morgon, nu hoppas jag att vi får lite sömn.

Hon har varit hos mormor hela dagen för jag har pluggat, skööönt!!!

Mysdag med pappa

Idag var äntligen pappa hemma! Myspys, och Mira kommenderade honom vid matbordet, pekade på honom och pekade sen på äpplet framför... Sen grymta hon lite när han inte fattade och pekade igen.

Hon ville gärna leka med korgarna i hallen en gång tilll men jag sa nej och då virra hon på huvet och gick till nästa korg, jag sa nej hon virra på huvudet och gick till nästa osv...

Vi fick åka till Ikea och byta en sak vi köpt och när vi var på parkeringen blev hon så arg på en "tant" som satt i bilen bredvid och inte vinkade tillbaka, hon riktigt skrek på henne hahaha gulleplutt!


Busungen hittar mer och mer gömmor i huset

Idag var vi ute en runda på förmiddagen. Sen kom Sofie och drack kaffe med oss. Nu är det andra dagen Mira sover EN gång på hela dagen, men då sover hon ute i vagnen och minst 2,5 timme. Skönt om man kan komma in i dagistider, det är eventuellt snart dags.

Nu har hon hittat ännu en sak ssom det finns massa saker att dra ut och ha skoj med, snacka om att sätta mamma i arbete. På kvällen blev det bad och mat som hon VERKLIGEN gilla, kyckling i curry och ris.


Men mamma varför ser du så sur ut? Förstår inte....


Sånt här leende har jag när jag ser mamma efter min vila =)


Äter fint med sked när jag tycker att maten är god!

Bäst att ha två skedar så jag får in så mkt som möjligt, ser ni mitt långa hår?


Firat idag igen


Idag var vi hos mormor och morfar och fikade på förmiddagen sen var det fika med mormos jobb. Det var ju kanelbullens dag igår så fick firas med hennes jobb idag istället. Hon sov en låååång stund ute och när hon vaknade var hon charmig som bara den och alla bara smälter när dom ser sockertoppen =)

Nu spelar hon blyg och skäms när man skäller på henne. GULLE!!!! Det är INTE roligt att hon kan stå i sängen nu... suck.....

 
Här är en liten film på vår vildbatting =)

Ni som är nyfikna på mig som är Miras mamma kan läsa mer om knäppa jag på min blogg:
fnulanbulan.blogg.se

Härliga kanelbullens dag!

Mira är nöjd, mkt nöjd.. Hon har fått smaka sin första kanelbulle!

Stackars barnet fick vara inne hela dagen för jag va tvungen att få iväg en tenta och Fredrik låg sjuk. Det var så mysigt för alla barnen var hemma och vi startade dagen med en fin frukost med nybakta scones som Cornelia gjort. Mums!!! Vi fortsätter testa lite till med mjölk, för vi tror att det går bra :/

Så på kvällen var det storbak med tjejerna! GODA kanelisar blev det!!!


Usch den där maskinen gillar jag inte....


Hummm lite skumt med en massa vita farliga saker på, får smaka...



MMMMMMMMMMMM att jag inte fått detta liiiite tidigare!!! Undra omjag kan få in hela på en gång!


Ängelgudtjänst!

För det första, välkommen hit du nya prenumerant!

Idag har det varit en dag i full fart från klockan 7 på morgonen. Vi åkte på babysim, idag fick jag äran att plaska runt med Mira i det 33 gradiga vattnet! Hon fick dyka och det gick jättebra! OCH hoppa från kanten, mallig mamma kan jag ju säga!

Klockan 11 var det ängelgudtjänst i kyrkan och Mira fick sin lilla dopängel. Kyrkan var proppfull med barn. Efteråt fick vi lunch på kyrkbacken. Cornelia och moster Milla följde med.

Sen va lillpluttan trött som bara den! Nu sover hon som en stock, sur på pappa för att hon inte fick leka med hans dator, så då kan man lika bra sova.


Alla änglarna som skulle delas ut!


Säkert att det är min mamma, och vad är det som låter?

Se så fin den är!

Tar mig en tur i kyrkan och kollar läget =)


Snorig och saglig =)

Idag har vi mest varit inne för Miras tråkiga mamma var tvungen att plugga. Visst är det synd om henne! Pappan åkte till jobbet och pappan kom hem sjuk...
Mira har fått mysa med båda sina mostrar idag, vilken lyx! Moster Milla var på Ullared idag och kom hem med en stooooor påse som hon handlat efter min beställning! Lillan kan inte ha för mkt kläder väl ;)


Första badet på BB, i morgon är det simskola igen!


Lilla sjukling

Mira var vaken 2,5 timme i natt, jag var inte glad alls.. men idag har hon varit jättesnorig och febrig och inte ätit på hela dagen. Så hon har nog ont i halsen. Blir en tidig kväll för oss alla tror jag.


Syrran är en stor idol! Och allt hon gör vill jag med göra!


RSS 2.0