Pappa hemma!

Mira strålade som en sol när hon såg sin pappa efter 4 dgr! Hon kramade och kramade. Jag tror att pappan blev ganska rörd ;). Mira rullar runt som en tok! Helst hamnar hon utanför hela täcket vi lagt ut på golvet. Vi var en runda hos ankorna med bröd. Hon var duktig och ville vara med och städad, allt samlat papper och kartong spred hon ut på golvet! Mira var lycklig!
På kvällen var hon så söt när vi spelade musik för henne på datorn, hon titta med stora ögon på figurerna som visade sig!
Cörnelia var också ute en runda med henne. På kvällen var det tråkigt med magen igen. Och helt plötsligt blev hon jätteförkyld skrikig och ledsen, tänder?

Idag skulle jag rensa ur Miras garderob på för små kläder och kolla vad vi har i nästa storlek, 31 klänningar!!! Men inte en enda pyjamas! Så det blir lite basplagg att köpa på Ullared.

 Kan det finnas kakrester?
           Resultatet...

                      Ja.. det är en del..

                                      
Sjungande och dansande flodhästar var toppenkul!


Morsdag ♥

Små älskungar man har!! Fick frukost på sängen och en fin jeansjacka!

På dagen var vi på drop in på ett dagis som ligger utanför Veberöd. Jag har jobbat där innan och älskar det stället. Där är god ekonomi, underbar miljö, massor av personal, god insyn för oss som föräldrar och mindre barngrupp, lägre avgift, samma förskola och personal alla dagisåren, stor flexibilitet, barnen sover ute, och enbart hemmalagad mat.
MEN; de negativa bitarna är att det ligger en bit från byn och kräver att vi har två bilar, man måste "jobba" på förskolan en dag i månaden minst, kompisarna kanske inte bor i Veberöd och när skolan börjar är Mira kanske ensam från detta dagis.

Ja det är inte lätt men det är ett stort beslut!

På kvällen var vi hos mormor och morfar och firade de bådas födelsedagar och morsdag såklart! Kusinen bjöd på pommes utan salt på
 Hu vad är det där???
 Ta bort det där!!!


Full rulle!

Upp i ottan och iväg på fotbollsmatch! Det var så himla kallt och blåsigt men vi stod ut =)
När Gabriel spelat klart åkte vi till Nova för att handla avslutningskläder och lite presenter till mormorn och morfarn. På kvällen fick Mira roa sig med moster Helen för jag var och "arbetade" på dansbandsgalan.

Kallt med fotboll!!
 För tidigt med MCDonaldsmat!
 Humm... det där ser godare ut än den därade vällingen...

Fint besök

Igår var det en hektisk dag/kväll, vi hade inredningsparty och fick besök från Båstav av fina familjen Cardell. Dom stannade kvar hos oss över natten =) och åkte hem efter frukost.

Fina familjen Cardell!

På kvällen kom Zara och Leon hit och grillade. Fredrik är och tävlar hela helgen så vi får klara oss själva.

Mira har varit en praktbebis och sovit i sitt eget rum HELA natten i två nätter i rad!! Duktiga tjejen!! Jag ligger vaken och får bra motion när jag springer in och kolla till henne 100 ggr i timmen. ..

Pruttmonster!!

I natt blev vi väckta av ett härligt rungande pruttläte.... Sen hörde vi pruttläten och bla bla bla i fem timmar på natten. Till slut gick jag ut´med henne i tv-rummet så att Fredrik fick sovs men vid 8 fick han ta över. Lilla skitunge!

 Kolla in spottet!!!
Förstå varför hon får äta naken ibland!!!

 Kolla hur resultatet blir.... Och mallig är hon!

Det är det enda Mira gör, sitter och pruttar och pruttar!! Och vi torkar och torkar.. Kul men..


Mira pratglad och pruttig

Fröken har fått ett helt nytt språk;


8 månader!!

Tack för alla kommentarer på förra inlägget. Såklart vill jag skriva mer för Miras skull. Det var roligt att höra att ni i alla fall är några trogna läsare som inte vill att jag slutar blogga. Men det känns tungt ibland och jag gör det mest för andras skull, men nu ska jag rikta mig till Mira istället.... Är ju roligt att få lite uppskattning för den tid man lägger på detta.

Så var det med det!

Vi borde ju firat med tårta idag men vi är överens här hemma att det inte finns ngn mening med att presentera sockersöta saker så tidigt. Har ju lilla sockerbomben Mira här ju så det räcker gott och väl. Som en 8-månaders bebis är du världens goding, glad och sprallig. Du äter upp oss alla med din charm!

 Kort Moster Helen tagitMallig hos Lucas!


Idag var vi ute en lång runda med Sofie. Sen åt vi mellis i solen hemma hos familjen Dahlberg. När vi kom hem planterade vi blommor och mös med storasyrran. Mirasötnos, du äter så himla duktigt och du har så mkt aptit! jag blir så mallig!!!





Pruttunge!

Mira pruttar vidare hela dagarna, med munnen alltså. Jag har filmat en snutt som jag lägger in se. 

Idag har Mira varit ute och tittat på när pappa klippt gräset, det tycker hon är så spännande så. När fröken söt ligger på magen har hon börjat förflytta sig duktigt, man ser att hon verkligen kämpar! Snart kryper hon säkert.


Pappa satte på dom fina öronskydden när han kom för nära =)


Cheerleading, GO COBRAS!

Idag var vi på uppvisning med syrrans cheerleading grupp. Jisses vad dom kan. Mira fick nya fina hörlurar för musiken är jättehög och det skräller så mkt. Hon klagade inte utan såg mest söt och chockad ut! Moster Helen och kusin Lucas var också med på uppvisning.



                                                              

Pappa var och jobbade på kvällen men vi andra grillade och blev roade av Sofie och Liam. Heala dagen idag har Mira "pruttat" med munnen, sötis! Och diggar som tusan med foten när vi spelar musik. Underbara unge!

 Fina storasyster!

Ute hela dagen!

Idag var det mammamys med alla sötnosar. Vi satt ute i det fina vädret, helt underbart. Sen var Mira ute tills klockan var tre på eftermiddagen! Hon sover så gott utomhus!

Hon blev överlycklig när vi satte på musik och hennes favoritlåtar, Krakel Spektakel, I ett hus och Fågeldansen. Skrattet är högt när vi dansar och flaxar med armarna för henne. På kvällen låg hon och sprallade till Så ska det låta.

 
Det sprätter i benen när vi hör musik!

Tack MysEllen!

Idag fick Mira vara hos mormor och morfar en stund när vi spelade golf. Sen promenerade jag och Mira hem i det helt fantastiska vädret! Mormor tyckte att det var så tråkigt att passa Mira eftersom hon sov som vanligt.

På eftermiddagen körde vi till Malmö och hälsade på raringarna Elin och Erik. Och såklart deras trevliga föräldrar med. Vi fick med oss MASSOR av kläder hem från Ellen! TUSEN TACK!!!!

Idag har Mira verkligen sträckt sig efter en när man frågat om hon ska komma, goa unge! Och som vanligt när vi kör bil kräkte hon. Ellen berättade att hennes Elin var likadan och det hände när hon nyss ätit, och det stämmer på Mira.

 
I soffan med syrran, vill va likadan ju!

Filtmys!


Sötnos!!!

Pappas tös!

Idag fick Mira vara hos pappa på förmiddagen för jag hade lyxen att få vara hos frissan i tre timmar! Mira fick komma dit en stund när Fredrik skulle till jobbet så då lekte hon med Tindra. Sen fick vi rusa hemåt till Cornelia som fortfarande är sjuk med feber, hosta och öronont, och efter besök hos doktorn visade det sig vara en öroninflammation på henne med.

På kvällen var vi på en lång skön promenad med moster Helen, tyvärr somnade hon i vagnen så nu blev det en sen kväll. När Fredrik kom hem så riktigt sträckte hon sig efter honom och det har hon aldrig gjort till ngn förut. Det såg så härligt ut och snacka om att pappan blev mallig ;)


Jag är inte alls trött mamma men kan ligga här och filura en stund!


Boeltest och Pandemix nr2

Idag var det dags för 8-månaders kontroll, eller som det heter "Boeltest". Då testar man att barnet hör vissa ljud genom att bvc-tanten klämtar med dom bakom öronen. Mira klarade det galant!
Man kontrollerar även att dom tar saker till munnen för att utforska, öööö det är det enda lilla plutt gör, ALLT åker i munnen, till och med pappas tår som ni sett!
Mira fick även nummer två av svininfluensa vaccinet.

Längd: 69 cm
Vikt: 7550 gr
Huvud: 44,5 cm

Efteråt åkte vi till Malmö för att hämta mormor och morfar som kommer från Barcelona. Mira sov 30 minuter på hela dagen!

Tyvärr har båda våra kameror gått sönder så ni får hålla till godo med lite äldre kort


Promenad i skogen

Idag var det grått och trist när vi vaknade men det blev lite mer sol på eftermiddagen. Då tog vi en promenad i skogen i den kända "El-ljusspåret". Till Miras stora lycka stannade vi till och tittade på ankorna. Det hade kommit små pluttiga bebisankor, sött så man dör ju!

Idag satt Mira i sin gunga och jag satte på musiken som man kan lyssna på där, då diggade hon med foten =) Sötnos!

 Hjälper mamma att jobba!

Hemma och en frisk älskunge!


Vi kom hem i natt efter ett par härliga dagar hos familjen i Finspång. Mysigt för Mira att få va med farmor och farfar. Resan hem gick smidigt eftersom hon sov hela vägen! Och frisk är hon med, underbart!

Så nu kommer ett fotohav!

 Sagostund med brossan
 Ville visa hur vig hon va ju!
 Är man i Finspång är det sport som gäller
 Fruktstund i sommarhettan
 Kolla kusin vad jag kan, sitta själv!
 Världens finaste flickor!
 En riktig sommardag blev det på lördagen när vi firade Mattias!

På shopping och fika med Emil

I natt var fröken bökig igen. Små gnyr och vaknar till lite skrikande i ett.

Vi åkte in till stan och träffade Emil och Linda. Dom tyckte att fröken sötnos hade blviit så stor! Nu sover hon utmattad av all sport hon sett på TV.

Här kommer en hälsning från Kusin Milton som gör ett gästinlägg!
ööööööööööööönb          hjggggg   999999999oooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiigggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggghkmv

Ut på promenad med farmor

Idag vaknade Mira glad och bättre i näsan och ögonen. När det var dags att sova gick vi en långpromenad med farmor.
Kusin Milton har varit med oss nästan hela dagen och lekt, myspys! Är storasyrran frisk så åker vi till stan i morgon!

En snorig godnatt puss från Mira!

Hos familjen!

En lite piggare tjej med gojjiga ögon har fått träffa farmor, farfar, kusiner fastrar och mostrar!

HÄRLIGT!!

Nu sover hon gott som bara den och det ska jag med göra. Puss på er alla!


Söta rara sjuka du!

Alla barn är sjuka nu! Den ena efter den andre säckar ihopa här hemma!

Vi var ute en lång stund och var inne på biblioteket och lånade lite böcker och filmer till dom stora barnen. Miras ögon är fortfarande jätte inflammerade, jag förstår inte varför vi inte fick någon salva till det.


Nu lägger vi huvudet lite på sned så att jag ser lite sötare ut!


Hungrig????


Besiktning på barnakuten

Efter ännu en mardrömsnatt till fick vi tid i Eslöv hos barnspecialisterna. Vi fick tid hos underbara Anna som har hand om Mira för hennes mage och urinvägsinfektioner.
Vi kom dit med en unge med tre kilo klet i ögonen och en näsa som var grönare än skånes vårskogar.

Det är ju konstigt att barn alltid "piggnar" till när man kommer till läkaren, men Anna, doktorn, sa att precis som vi vuxna skärper till oss när vi är ute bland folk gör barn det också. Häftigt!
Mycket riktigt hade hon en öroninflammation och ögoninflammation med. Så det var bara att hämta ut penicilin. Det känns som att man åker till doktorn i tid och otid men det har även varit ngt varje gång.
Stackars tappra unge! Det är härligt att se vilken skilnad det är på läkare, dom i Eslöv och på BUS är fantastiska! Vårdcentralen tar inte emot barn under 1 år men jag är nöjd med att åka till Eslöv för då får jag verkligen proffs till hjälp!


Värre och värre!

Sötnosen vaknade till liv halv 11 efter en hård natt! Hon är bara värre idag, infekterad i ögonen, magen och näsan såklart. Febern är kvar den med. Hon har varit hängig och sovit massor men jag har inte kunnat lämna henne ifrån mig utan fått sitta snällt med henne i knät.

 Syns tydligt att Plutt inte är frisk!


Liten sjukling

Idag har Mira haft runt 38,5 i feber hela dagen och super stopp i näsan. Hon har ätit och sovit hela dagen stackarn. Man blir så osäker på om man ska göra som doktorn sa igår och åka in eller man ska vänta. Men vi får väl se hur natten blir först kan jag tycka.  Synd om henne...


Helt slut plutt...


Pluttan förstoppad igen

Orkar inte skriva men det finns nog ngn som blir besviken annars.

Jag var hos doktorn på morgonen för nu ville familjen få sin sömn... Sen åkte vi till Malmö för att handla en grind till Mira, vi hann med allt annat men inte grinden som är så viktig. Tyvärr svindyr...
Vi  lämnade Gabriel till bussen för att han skulle till pappa men han ångrade sig efter några minuter och blev avsläppt innan motorvägen :O! På vägen dit (i 180 km/h) för att hämta honom kräkte Mira ner hela sig själv och hennes nya bilstol, TVÅ ggr...
Kom hem och lillan skrek i tre timmar, åka till akuten med henne som var förstoppad igen!

Och vi som skulle ut och äta i kväll och bowla jag och min Fredrik!

(Ni som följer min blogg, jag ber om ursäkt att jag kopierat texten men som sagt är jag för trött för att skriva egentligen)
 


Jobbedag

Vi vaknade redan halv fem och gick upp för hon var piggare än piggast. 

Idag fick Mira stilla sig och hjälpa mamma Malin att arbeta! Hon satt fint i sin lilla gunga och sjöng vackert. Moster Kamilla kom och tog Mira på en promenad eftersom min hosta inte ger med sig och örat sprängs snart i småbitar...
Senare kom moster Helen och lekte en stund. Mira körde som vanligt in på sitt rum med gåstolen och tittade på alla saker. När kusin Lucas kom så såg hon lite rädd ut för han hade ju mopedhjälmen på sig.
På kvällen pussades hon, det såg så roligt ut!


Mira på sitt kontor


I Skurup!

Idag vaknade Mira tidigt trots en vaken natt. Jag hostade så mkt hela natten att plutt vaknade varenda gång. Hon blir ju livrädd för sånna oljud! Fredrik tog på sig och gick på en tidig morgon promenad med henna och köpte med sig nybakat hem, LYX!!!

Vi åkte hem till Zara och Lex och gick en kortis, sen hade vi syjunta i hela köket. Mira stormtrivdes med Lex kring sig och att han roade henne. Lika snoriga va dom båda två (se bildbevis)

Mira fick smaka makaronstuvning och korv idag och det gillade damen massor!
Snorungar!



Det roliga var att Mira lekte mest med bilarna med Lex hittade bebisleksakerna, sötnosar!
 Tyvärr lite suddigt...

Koncentrerad av att titta på Lex.


Ankis i dag igen =)

Idag var det pappas tur att få äran att hälsa på Albino Ankis och de andra kacklande ankorna. Fredrik passade på att ta snorungen Mira på en promenad. Näsan rinner konstant fortfarande och humöret är det si och sådär med. Det är bara när vi spelar musik som lill Donnan ler och sjunger med.
I natt vaknade hon till och tyvärr var det Idol på tv och då gick det INTE att få henne att somna om.

Jag vill hälsa den nya prenumeranten välkommen!!


 Albino Anki blev nog glad att se Mira igen!

 Morgonmys med storebror

Ankdammen

En natt till med sömn! Nu har plutt sovit två nätter utan att vakna, och faktiskt jag med!
Hennes näsa rinner och gör bubblor hela tiden, men hon äter bra och är go å gla!

Idag har vi varit ute en runda och matat ankorna, hon var alldeles förstummad där hon satt. Det var inga glada miner när vi gick hem. Mira var jättetrött redan vid 18 tiden så vi fick underhålla damen med ett bad.
 


Härliga söndag!

Idag har det varit ett riktigt sommarväder i Skåne. Mira har varit ute hela dan och var helt slut på kvällen.
Moster Helen tog henne på en långpromenad medans vi pysslade i trädgården. Vi gick inte in förrän klockan var fem. HÄRLIGT!

När Fredrik klippte gräset satt Mira på en filt och tittade på, snacka om underhållning! Och vad hon sjunger! Jisses!


Nu mår plutt bättre!!

Idag har Mira varit piggare, kan det vara att hon sov hela natten? Duktig tjej!

Vi har hållt på här hemma och Mira fick följa med ner i källaren, hon tittade stort på den nya omgivningen som hon inte sett i dagsljus innan. Hon körde nöjt runt i sin gåstol och pratade på.

Blir inte många ord idag för Miras mamma är trött....

Sov gott!

RSS 2.0