"Den bet mig"...

.. säger kusin Ludvig om Mira! Han höll henne och hon råkade nudda vid hans hand och lille plutten Ludvig 18 år fyllda idag blev så rädd så....

Idag var vi som sagt på kalas för kusinerna Ludvig och Lucas, god soppa och efterrätt bjöds det på. Mira vaknade till slut (efter mångas önskemål) och stal hela kalaset för födelsedagsgrisarna.

 Kalaspingla!

Mormor pussades så att det va läppstift överallt!

 Gamlamormor pussas med!

Cornelia matade sin syster som härmade henne med ett mmmmmm när hon fick ny mat i munnen. Lilla plutt fick ont i magen sen. Det är så synd om henne att ha det så! När det är dags för nummer två lider hon verkligen och vi lider med henne. Det verkar till att göra så ont. I morgon ska vi till bvc så vi får ptata med dom om det då. Nu är hon helt utslagen och sover på soffan.

ojojoj har inte tid!

Slarvigt... har inte skrivet på länge. Vi har fint besök från Båstad av min kompis Tessan som jag inte sett på 20 år! Vi har MASSOR att prata om!

Mira har fått hänga med bara, hon var väl mindre glad igår när hon inte fick tillräckligt med uppmärksamhet av mig. På kvällen var vi på puben och åt god mat, Tessan, jag, Mira, Cornelia och Helen.

Idag har vi varit på besök hos Melanie och Arvid, men för övrigt att vi fixat här hemma. Det börjar ta sig!
 Plutt sitter nästan själv!!! Mallig....




Ojojoj, Liam börja klä av Mira och hon ser minst sagt glad ut!!                                                                                                                                                                                      


Kommentera och gästboka!

GLÖM INTE ATT KOMMENTERA OCH SKRIV EN SNUTT I GÄSTBOKEN!!

Bloggen är till för er som vill veta vad som händer i Miras liv, men det är även roligt för henne att se vem som var inne på hennes sida när hon var liten!

Om man vill följa bloggen och få veta när det finns nya inlägg, kan man klicka på ikonen bloglovin på höger sida lite längre ner. Då får man ett mail som talar om att vi har gjort ett inlägg.

♥♥♥


Shoppingtur med tjejerna

Blir inte mkt till bloggande idag... Sliten och trött mamma som bara vill sova!

Vi har fixat och trixat idag, blir mer jobb än man tror när man flyttar runt rum! Men på två veckor har: Cornelia fått sitt rum klart, Miras rum är klart och nu även Gabriels rum. Tyvärr är alla saker som ska in på Gabriels gamla rum i källaren så där är kaos av dess like. Nu ska det tapetseras och fixas där inne med.. pust...
Sofie och Liam kom förbi och lekte en stund.
Vi lämnade Gabriel vid bussen eftersom han skulle till sin pappa idag. Sen stannade vi på Nova och shoppade lite. Lilla damen var vaken i fem timmar!! Nu sover hon som en stock och det gör jag med om några sekunder!

5 månader!

Lilla snäckan, fem månader idag! Usch det är läskigt hur fort tiden går. Man vill ha kvar sitt lilla knyte men samtidigt är det så skoj att se alla framsteg.

  Gullunge!

Idag har pappa varit hemma med Mira på förmiddagen sen kom mormor och tog över en stund innan jag kom hem från jobbet. Det hade gått så bra så! Det är bra att hon får vara med andra också!
Till moster Helens förtvivlan började underläppen darra och tårarna komma när hon kom. Det är konstigt det där, att Helen som hon träffar så ofta kan göra så.

I kväll har vi donat med Gabriels gamla/nya rum. Det gick inte så bra eftersom jag nog fått i mig lite mjölk så pluttan har varit jätteledsen och visat att hon har ont i magen. Gabriel blev glad i alla fall och ska sova i sitt nya rum i natt!


Hungrig!!

Pappa Fredrik åkte till jobbet och Cornelia åkte till stan för att shoppa.
Fröken va go och glad som vanligt men sover som en "hossa" (ska uttalas på rungande vacker skorrande skånska). Hon sover fem minuter i stöten och jag blir tokig!

Vi har fixat och donat med Gabriels blivande rum. Ska bli skoj att han med får det fint! Han är så duktig på att underhålla Mira. Hon ler med hela ansiktet när han kommer. Ja, med Cornelia med såklart =)



På kvällen kom Sofie och hälsade på och vi skrattade gott åt Miras innerliga skratt när hon satt själv. Kul att se hur mallig hon blir. Rätt som det var blev hon rädd för ngt och skrek som en tok! Mira har börjat med det nu, bli rädd för saker och reagerar med tårar och darrande underläpp. Speciellt oförutsedda ljud och händelser.

Sen kom det jag befarat..... (varnar känsliga tittare för starka bilder...) Klicka för större bilder!

 trött på dom här fingrarna!

 åååå ngt nytt!!! Luktar riktigt illa men skit samma..

 nästan... trägen vinner!! Envis som mamma!

 JAAA det gick!! Klöks lite men det är okej ändå!


Jag kan sitta snart!

Snö Snö Snö och mera snö. Man blir ju tokig snart!

Idag har Mira mått bra med syskonen hemma som leker med henne och ger henne massa uppmärksamhet! Cornelia tycker bara att Miras glädjerop gör lite ont i öronen och jag håller nog med henne. Härligt att höra hur hon verkligen tar ton ända ner från tårna.

Idag fick Mira smaka aprikos för första gången, och det slank ner fort med ett stort vrål om att få in nytt i munnen omedelbart!

Nu sitter sötnosen nästan själv! Man ser hur mallig hon blir när hon förstår att hon är ensam om att "hålla" upp kroppen (förutom en kudde...). Snart sitter hon nog utan den med. Jisses vad fort tiden går!!!



Mallgroda ♥

På bilden har hon ett av många Tradera fynd! 20 kronor för klänning och byxa! Man kan inte annat än att bli glad för sånna priser!


Söndag och måleri

Snusan sov länge idag, vaknade som vanligt vid fem tiden men somnade om till klockan nio igen.
Idag har vi hållt på här hemma. Storebror ska få nytt rum i källaren, så det har målats och fixats. Mira fick hjälpa pappa att laga god söndagsmiddag, synd att hon inte får smaka än!

 Sötnos!!! Blivande blondin?

På eftermiddagen började pluttan gnälla, inte konstigt när man inte gjort nummer två på fem dagar! Då är hon absolut inte på topphumör stackarn. Moster kom förbi och tröstade henne en stund. Mormor och morfar kom också förbi och sa hej. Vi prövade allt, katrinplommon, massage, tempen, lactulos och supp. Till slut brakade det loss =) Nu har hon sovit som en stock efter den gympa stunden! Får nog ta ett snack med bvc i morgon för det är inte roligt för henne att det är så jobbigt.


Lilla snutt med världens dummaste mage

Tillväxt!


En riktig familjedag!

Äntligen fick vi till en helg med ALLA hemma!

Idag hade vi planerat att åka till Malmö och spela bowling och efter det äta på restaurang. Gabriel fick detta i födelsedagspresent. Men innan dess hade vi lite att fixa med här hemma. Cornelias nya fina rum behövde få el inkopplat så Fredrik fixade med det.

Mor ♥ dotter, finns inte många sånna kort...


Mira vägrade ta boppen.. Kan det vara att det finns mjölkprotein eller vill hon bara ha flaska nu?

Vi åkte till bowlinghallen i Malmö och barnen vann varsin runda. Jag kan inte tänka mig annat än att dom fuskade! Efter att dom sopat banan med oss åkte vi till Jensens böfhus för att smaska i oss Gabriels favoritmat, revben. Mira sov gott hela middagen och vaknade lagom när vi ätit färdigt!

Nu sitter vi och genomlider ännu en pinsam melodifestival... Suck vad dåligt det är i år! Mira sover gott efter dagens utflykt. 

                                                                          


Jippie, IKEA!

Upp och hoppa vid sju på morgonen! Härligt att komma igång på morgonen, tycker Mira som somnar om igen efter en halvtimme!

Vi åkte till himmelriket IKEA på  förmiddagen. Vi handlade ny vägglampa till sötnosen.  
Alla Sveriges barn har väl densamme men den är fin ändå =).
Hon blev lite sur i restaurangen när hon inte fick ngt gott att äta, då försökte hon få i sig en tugga av leksakerna istället. Man säger alltid att man inte ska handla så mkt på IKEA, bara titta. Hur man än gör så går det inte! Det är helt omöjligt!

Igår fick vi en hel kass fina kläder av Miras fina kompis Tindra. Idag fick hon pröva några av dom fina sakerna som låg i påsen. Jag misstänker att Tindras mamma tycker om Hello Kitty ;). Det är toppen med second hand! Vi är inte kräsna inte! Roligare att kunna handla dubbelt så mkt! Min favorit blev nog den sötaste mössan i världen!



Nu ligger den en naken blond skönhet i soffan och smakar på sina tår (ÖRK tänker dom som luktat på Miras tår....) Hon älskar att ligga och lufta rumpan!


Fika fika fika......

I rusande fart sprang vi iväg till ännu en mysig mamma/barn träff! Idag var vi hos Sofia som gjort ett jätte jobb med en underbar frukost till hungriga mammor! Barnen bara växer och växer... suck.... Mira sov bort hela fikan så jag fick sitta och prata skit och gosa med andra bebisar istället.

Sedan rusade vi hemåt för att få en stund med en ledig pappa! Härligt! Då bjöds damen på morotspuré och mango. Nu börjar hon få aptit och gapar verkligen när skeden kommer mot munnen. Igår när hon fick banan var hon helt tokig och skrek om det inte kom fort nog. Gullunge!

På eftermiddagen var det fika med mormors jobb Omtanken på kanelbullens konditori som är ett nyöppnat fik. Alla beundrade lillplutt och tyckte att hon blivit såååå stor... suck..... Sen fick vi skynda oss hem för att jag var tvungen att göra mig klar för en kväll med mina härliga arbetskamrater. Vi bowlade och åt på fantastiska Sankt Markus Vinkällare. Åk verkligen dit om ni är i Malmö någon gång, det är FANTASTISKT!

Pappa och storebror tyckte att Mira var lite gnällig på kvällen men nu sover hon jättegott! Lilla hjärtegrynet alldeles nyfödd....

Håååååår!!!

Ser på ett nytt foto Moster Helen tagit att det börjar komma hår, BLONDIE =) Kollar man mot lampans sken ser man massor av stubb, kolla kortet;


Världens bästa uppfinning!

Sötnosen är förkyld då finns det bara en sak som funkar. NÄSFRIDA! Vem har uppfunnit denna underbar "nässugare", den personen borde få Nobelpris!!!


Pappas dag!

Hur kan man vilja vakna när klockan är fem när man kan sova hur länge man vill? Mira tycker att det är toppen i alla fall!

Idag var fröken hemma med sin fina pappa för det var mammas tur att jobba igen. Humöret var nog inte det bästa precis... Dom kom i alla fall iväg till Malmö och hälsade på pappas gamla jobb. Och sötaste Mia hade köpt en så fin doppresent till snuttan! TACK MIA!



Dom kom och hämtade mig på jobbet vid halv tre och Mira tittade knappt på mig, såg mest tjurig ut. Hur kan man  vara en så dålig mamma som åker och jobbar. Det är väldigt många som reagerar på att jag börjat jobba en dag i veckan men det är en investering i pappa dotter förhållandet ;) Pappa är lika viktig som mamma även när dom är små, tycker jag i alla fall. Och Mira har ju fått världens bästa pappa och dom stora barnen har fått världens bästa "barbapappa" som dom så hjärtligt kallar honom
  Mira har sovit nästan hela kvällen. Vi misstänker att hon har tänder på gång. Hon är snorig, tjurig och vill inte äta mer än tutte, och där kan hon ligga och "bita" så jag hoppar i taket. Där är ett litet vitt sträck i nedre delen så vi får väl se vad som kommer fram.

Jag har lite dåligt samvete för jag sa till Fredrik att pröva att ge Mira av min mjölk om hon hellre ville ha den efteroms hon inte åt välling. Bara det att den mjölken som fanns i kylen var två veckor gammal.... Som tur var ville inte hon äta den SOM TUR VA!!!! Stackars barn.....


Sportbruden

Jisses nu börjar vi till och med klä stackars barnet i sportkläder, är det för att hylla OS? Fin är hon i alla fall!

Snygg Adidas overall från Familjen Karlsson



Idag var vi på babycafé med dom andra goa ungarna Liam, Tindra och Arvid. Mest mammorna som myser tror jag! För en gångs skull så va Mira vaken när vi var där.

  

Kolla samspelet mellan de två sessorna! Tindra är snäll och kollar Miras öron och bistår med tumme när hon inte har napp! Det är vänskap på hög nivå!

 

Jippie, va kul det va att träffas igen!                           
Åh du skrattar åt?

På kvällen åt vi broccoli och potatis, det mesta hamnade på haklappen.. Det var absolut ingen höjdare! Men vi prövar igen för det kan vara att hon inte var riktigt hungrig. Moster kom och badade henne så att vi kunde kolla skidskytte. Hon blir så sur när hon får komma upp ur vattnet. 
Nu sover sötnosen gott för natten hoppas jag för i morgon är det mammas tur att jobba.

 åå.... söt

Alla hjärtansdag!

Som ni ser har bloggen uppdaterats och jag hoppas att ni tycker om det ni ser! Det är fortfarande saker kvar att fixa med så ni får hålla till godo med detta så länge! Det nya är att man nu kan skriva i Miras gästbok, snart kan man även gå in i de olika flikarna och titta. Glöm inte att kommentera, skoj att se att någon läser!






 Alla hjärtans dag var en mysig söndag med pappa hemma. På dagen var vi ute på en promenad och stannade till vid kyrkan och tände ett ljus för Ullis. Vi bakade lite goda kakor och mös med en film.
Gabriel kom hem på kvällen efter att ha varit hos sin pappa. Mira fick en bitring i alla hjärtans present, den behövs som hon gnager på allt. Varje dag tror man att det är tänder på gång!




På måndagen
var vi hemma mest hela dagen förutom ett besök på BVC. Nu vägde fröken nästan 6200 gr, bättre men vi ska kolla snart igen. Längden var 64,5 cm. Annika på bvc skrattade gott när hon såg Miras försök till situps. Idag fick hon smaka gröt och mango, jisses vad ungen gapade av lycka!


När pappa kom hem gick vi ut en runda i den härliga kvällsluften.
Fröken vägrar att ligga ner nu, hon ska bara sitta och stå upp hela tiden. Hon ser så mallig ut!

Middag hos världens bästa mormor och morfar!


Nu börjar verkligen sportintresset bli lite väl för för stort för fröken Martinsson! Igår somnade hon klockan 20:00. Inte för att hon var trött, nä för att sova så att hon orkade se OS invigningen. Prick klockan tre slog hon upp sina ögon och tittade på spektaklet till hennes mammas förfäran.... Såg hur hon tittade på mig och tänkte säkert "hehe är jag vaken är du vaken morsan!"





Mormor kom och hämtade oss tre flickor i familjen. De två pojkarna var inte hemma på hela dagen. Vi åt god mat och mös med morfar och mormor.

En trött morfar efter hårt arbete! 



                             Ny gosig pyjamas från farmor!

Nu kollar vi melodifestivalen och Mira äääälskar alla musikprogram!


Ett sagelmonster som vägrar att sova!

Lilla sockersöta Mira har vägrat att sova på hela dagen, har endast tagit några små tupplurar på fem minuter. Det var säkert för att både mamma och pappa var hemma hela dagen så hon var rädd att hon skulle missa något.
Fredrik blir lite förtvivlad för hon börjar gråta när han hostar eller harklar sig, hon är rädd för sin pappa tror han. Med den basrösten han har så skrämmer det ju vem som helst! Mira reagerar väldigt mycket på höga ljud och om det är många som pratar eller skrattar högt samtidigt.

På eftermiddagen skulle vi gå hem och fika med moster Milla. Mira skrek typ hela tiden vi var där så jag fick ta henne  vagnen och gå hem ganska snabbt. Hon somnade inte ändå... Sen förstod jag varför, hon bajsade 4 ggr.... Stackarn har ju haft ont i magen ju! (ursäkta skitsnacket)



En av Miras mostrar, fina Kamilla


Mira har arbetat!

Det var pappas morgon även idag eftersom jag skulle jobba igen. Sen tog dom sig in till Lund och det blev överlämning av en miniälskling på mitt jobb www.anoto.com. Mira var med där hela dagen fram till kl. 5 och hon skötte sig exemplariskt! Alla var förvånade över hur snäll hon är! Och bedårande!

Efter det gick vi till pappas nya jobb Media markt och hälsade på sen åkte han med oss hem. På kvällen har hon jagat sina fötter! Det var rena gympapasset med situps och allt!

 Jaha vad ska vi göra nu?
 Ah, där va ngt kul som rörde sig!
 Jisses vad man ska behöva göra!!
 JA, där fick jag dig allt!!                  (Klicka för större bilder)

Pappas tös

Idag har sötnosen varit med pappa nästan hela dagen för taskiga mamman jobbar. Det gick såklart jättebra! På matsedeln blev det ärtor och det var populärt som bara den.


Dagens outfit

Vi får ju göra som dom stora flickorna gör på sina kända bloggar.. Visa upp vilka kläder man har på sig och vart det är inköpt ;) haha

Tröja Lindex
Byxor Kappahl
Strumpor ja... kanske HM?

Vi var en stund på babycafé sen var det pappamys! Får passa på när han är hemma. På kvällen åt raringen potatis med god aptit!


Bad- och magdag


Gullungen i badet!
Sen somnade hon sittande och med badrocken som snuse.. hihi

Lillpluttan har haft så ont i magen i kväll- jobbigt när jag inte vet vad jag råkat få i mig med mjölk.

Hon badade och blir så glad när hon ser vattnet. Jag hoppas verkligen att hon får plats på babysim snart.
På dagen var vi hos Sofie och mormor kom förbi en snabbis.



Besök av "Bus-Elin" och "Söt-Erik"

Miras fina pappa åkte och jobbade som vanligt. Nu längtar vi alla efter att vi får njuta av honom en dag.

Idag blev middagen för Miras del morötter med bröstmjölk, MUMS! Det var smaskens tyckte pluttan. Det syns på bild om inget annat...







Jisses vad man kan kladda!

På eftermiddagen kom Ellen, Patrik och deras sötnosar Elin och Erik på besök. Mira fick en fin broderad tavla av familjen. TACK! Elin trodde Miran va en liten docka =) Det var härligt att Miras rum invigdes, ser ut till att kunna fungera!



Elin håller hårt om Mira så att hon inte reser sig och går ;)

På kvällen mös sötis med sin pappa och sjöng hööööga toner för honom. Hon har nog kommit på att det går att höja rösten så får man lite mer uppmärksamhet!


Gullunge

Dagen blev inte alls så som det var planerat... men den blev bra ändå.

Jag bakade bullar på morgonen och pluttan satt fint och lekte i sin stol. Snacka om att hon var sugen på att smaka! Man ser hur hon tuggar och tuggar utan att ha något i munnen.

Fröken Martinsson sov ute i 4 timmar på dagen! Det verkar som att hennes tider börjar rätta sig nu. Somnar gott vid 9-tiden på kvällen med.

När vi satt och mös i soffan på kvällen så blev hon jätte sur när hon fick ligga ner, inte förrän Fredrik satte henne upp i soffan blev hon glad. Så stor nu ju!


Äntligen var det någon som fattade vad jag ville!!

Man märker att hon behöver mer och mer lek. Toppen när saker lyser, blinkar och spelar! Då går ögonen i kors av lycka och saglet hänger långt ner på hakan

Saglar långt ner på byxorna!

Storebrors födelsedag

Idag har vi trixat och fixat till Gabriels födelsedags kalas. Mira va på toppen humör och skrattade gott, högt och länge!!
Underbart att få höra!

Får skriva mer i morgon för nu är vi trötta efter allt bestyr.

Storebror som bebis!



Stinkande fötter

Jisses va de små fötterna kan lukta!!! Det är grymt att sitta nära henne när man tagit av henne "hossorna" för natten. Vi får ju hoppas att det slutar snart ;).

Idag har vi varit hemma hos Sofie, Liam och Elias. Sen kom dom till oss så vi passade Liam en stund. Mira glodde lite tvärt på honom när han satt i hennes sitter. Humöret har varit på topp och maten slank ner i magen. Hon äter mycket för tillfället, skönt det!


Kolla vad duktig jag är! Och nytt hår börjar komma så smått!


Rummet börjar bli klart!

Nu så... efter några dagars pysslande så börjar rummet ta form!

     

Idag har Mira mest varit med pappa. Fredrik har missat 13 dgr med henne för allt jobbande. Palsternackan smakade fint på kvällen när syskonen skulle se hur det gick när man åt mat! Så stor damen böörjar bli!!

 
Så glad var man för maten idag!

Länk till film på Mira =)

En liten video på mira!


Första smakportionen

Idag skulle Mira äntligen få i sig lite "mat". På menyn stod det mosad potatis med bröstmjölk, mums filli babba.....
Pappa fick den stora äran att vara förste mataren =) Hon fick in lite i munnen och spottade ut lika snabbt... Klöktes, spottade och fräste. Bara hon såg skeden så klöktes hon lilla stackaren!


Dop och rumfixning

Jag ber om ursäkt att jag inte skrev igår men det var fullt upp och internet fungerade inte...

Igår söndag var vi på Miras bästis Liams dop. Hon skötte sig exemplariskt i kyrkan såklart! Där var så många fina ljus tända. Vi tände också varsitt ljus för de vi förlorat. Vi letade upp Miras fina ängel som hon fått hänga i kyrkan vid sitt dop.



På kvällen flyttstädade vi Cornelias rum och jag kunde inte låta bli att börja med snuttans rum... Så jag höll på till klockan ett i natt och ni skulle sett så glad Mira blev i morse när hon såg sitt fina rum ;)


                            

Idag har jag varit på jobbet så Mira fick vara med pappa en stund. Sen var vi på bvc, vikten hade ökat men inte tillräckligt, så det blir att besöka Annika om två veckor igen. Proverna vi tog på mjölkprotein och gluten visade ingenting men det betyder  inte att hon tåler mjölken. Oftast visas det ingenting på så små barns blodprover. Eftersom hon mått mycket bättre utan mjölk så ska vi fortsätta med det.

Vi fikade lite doprester hemma hos Sofie och Liam på eftermiddagen. Humöret är inte på topp riktigt, men det är "magdag" och då brukar det vara lite kämpigt. Hon har mest sovit sen vi kom hem.


RSS 2.0