Urinvägsinfektion?

Men lilla plutt, jag misstänkte igår att ngt inte stämde med Miras urin. Jag har tyckt att den luktat jätte konstigt hela helgen. Så vi fick en tid till läkaren idag. I går kväll fick vi en påse att sätta i blöjan som samlade ihop lite urin för ett test.
Läkaren skrattade lite åt mig och sa att nästan aaaaaldrig får så små urinvägsinfektion. När dom kollat ett snabbtest kom hon skamset tillbaka och sa att hon var chockad men där var alldeles för många vita blodkroppar i urinen... Tur att man känner sitt barn!!
Eftersom hon inte är påverkad eller har feber gör man inget åt det. Skulle det däremot bli förändring i allmäntillståndet ska vi omedelbart åka till barnkliniken. Dom har fått alla prover och är beredda =). Vi väntar besked på ngn odling med.

Vi har även fått en kraftigare välling utskriven och den slukade hon idag, får hoppas att det kan mätta till natten. Igår fick hon välling och sov faktiskt hela natten men fick välling vid halv 4 som vanligt.

 
På väg ut på promenad två idag!


Foxy Lady!


Ledsamt..

...men amningen får vara för denna gången. Mira vill inte och vägrar ta boppen. Jag tjuter och hon vägrar. Nu har vi kämpat trots motgångarna i början och sedan det mjölkfria. Det är trots det en stor sorg faktiskt!


Idag var vi med alla mammorna och kompisar på fika. Sedan gick vi en lång och härlig promenad på mer än en timme. Mira sov som en stock i tre timmar. På kvällen gick vi en runda igen. Man vill ju bara vara ute nu när det är så fint väder!
Hon har varit extremt mammig på kvällen, det gick inte ens med pappa.
Mira åt MASSOR med både mat och gröt men som sagt ingen boppe...
Jag pratade med bvc idag för jag håller på att bli tokig på att hon vaknar var tredje/fjärde timme och ska äta på natten. Då sa kloka Annika -Men Malin alla barn har inte läst den boken där det står att man ska sova hela natten.
Jag kan säga att jag håller på att bli skogstokig! Nu skulle läkaren kolla om det finns en kraftigare variant på den mjölkfria vällingen hon äter, för hon blir kanske inte mätt.

Tredje tanden på G!

Herrejisses, nu är en tand uppe på väg ut med. Inte konstigt att plutt är lite bångstyrig.

 Den är goooo i kliande mun!!

Storasyster är poppis, Mira släpper inte hennes blick när vi sitter vid matbordet, hon iakttar henne och blinkar inte ens. Ser så roligt ut. Med Gabriel skrattar hon hela tiden.
Cornelia tog underbara kort på Mira här kommer lite smakprov


Vacker...






00:18 och vaken älskunge!

Jaha här ligger min lilla skönhet sidan om mig och sprattlar och pratar! Det är körigt i hennes mage och hon verkar ha ont. Hon har varit lite smågnällig idag så det är väl tänderna.
Några av hennes kompisar har haft magsjuka så det kan vara det med för det som kommer ut är inte trevligt alls.


Vi var på symässan i Malmö idag och det var hon inte alls road av. Det gick bra så länge hon fick sitta upp.
På kvällen fick hon en ny sorts mat som hon slukade, det smakade nog bättre än mammas "himmalagade" Roligt att se henne äta med sådan aptit!


När hon badade fick hon sitta upp och leka med sina badankor hon fått av moster Helen. Jag va nog lika blöt som henne för hon stänkte och skrek av lycka!

Amningen är inte alls kul, hon vill inte ta bröstet idag! Jag vet att det var så en gång innan och det var när jag fått i mig mjölk. Jag vill ju gärna kämpa men nu vet jag inte om jag orkar mer..
Nu ska jag ta hand om min lilla raring!

Gnällfis

Det är en sån dag idag.. gnäll och pip! Hennes tänder växer så det knakar så det är säkert därför!

Idag har Mira varit hemma med en sjuk pappa. Stackars dom båda två! Jag smet hemifrån och jobbade.
Vädret har varit helt underbart i Skåne idag, vi hade 19,5 grader i Lund!

Amningen går utför, nu är det bara för mysets skull och det släpper vi inte på i första taget.


Våffeldagen och magdagen

Stackars plutt, få stå ut med ikea en dag till.. Och inte bara det, få stå ut med att mamma råkar få i sig mjölk! Har varit jätte gnälligt och ledsamt på kvällen.

Jag undrar, vad vill ni läsa? Vad vill ni veta om lilla Mira? Jag skriver och skriver och jag vet inte om det är intressant? Jag skriver för alla som är intresserade men jag vet inte om någon är det? Glöm inte att kommentera och gästboka för det gör att det är roligare för mig att kämpa på med Miras blogg.
Vill man veta när jag skrivet ngt nytt kan man klicka på Bloglovinknappen på höger sida. Glöm inte att lägga till din mailadress och kryssa i på inställningar att du vill ha mail om när det uppdaterats på bloggen.
Jag försöker verkligen skriva varje dag för er skull (och Miras)

 Pussas med Brossan!

Nu har Mira verkligen börjat ta tag i saker och medvetet dra en i näsan eller känna på håret. Lilla sötnosen börjar ta för sig!


Sex månader!!

Lilla lilla älsklingen! Lite sjuk och ledsen hela dagen, säkert efter sprutan!
Vi var ute hela förmiddagen och satt i solskenet och pysslade med Lex óch Zara. Mira sov som en stock!

På eftermiddagen kom en sjuk Pappa Fredrik hem, så det kan vara något smittsamt.
Mostrarna kom förbi med fina paket! Mira var väl inte jätte intresserad eftersom hon inte mådde så bra stackarn.

 Bortskämd tjej....

 Någon likhet?

Besiktning och vaccination

Pluttan sover efter en tuff dag!

Vi var på mammafika med Zara och Lex. Vi stannade inte så länge för vi ville hinna vara ute i den härliga solen. Vi gick en liten runda sen stannade vi och åt lunch på kanelbullen. Vi gick en runda till innan bvc så att Mira fick sova. Idag tog vi av liften så att hon kunde sitta upp och det gillade hon massor.

Hon blev klart godkänd på kontrollen! Hon satt till och med själv i ett par minuter!! Nu ska vi få träffa en dietist för att få lära oss om hur hennes mat måste se ut. Hon fick två sprutor med den stackaren. Vikt och längd var okej denna gången men hon är en liten tjej om man jämför med andra.  

På kvällen har det varit blääääää bara gnäll och ledsamt. Bara man nuddar hennes ben så skriker hon i högan sky! Så det har fått bli alvedon. Jag skulle jobba i morgon  men det känns inte alls bra att lämna henne när hon är så ledsen. Jobbigt för både mormorn och henne... Inte ens ny måltid (fisk) var kul!


En tand till!

Ja nu börjar en tand till att spricka genom. Så gissa en gång hur vår dag varit! Gnäll och en massa bärande! Jag som var så sugen på att få inreda mitt nya rum. Men men, Mira kommer före såklart! Mormor, Sofie och moster kom förbi snabbt på eftermiddagen och den lilla prinsessan va super känslig och främmad! Bara tårar och "tannagnissel"

I morgon är det ny besiktning på bvc, 6-månaders kontroll! Plutt blir ju ett halvår på onsdag och vi ska ha kalas naturligtvis! Stackarn ska få sprutor med!

Nu är det sängen för en trött mamma eftersom natten innan var ingen kul natt....

Mitt i röran!

Ja vi kämpar på här hemma! Fixar och trixar! Mira får stå ut med att ligga bland kartong och sladdar!
 

Hon har varit pigg och glad idag men vill inte äta, men det är nog för att det gör ont i munnen.

Idag fick hon inviga sin nya säng och vila middag där. Vi ska höja upp den och sätta på spjälskyddet också bara.

Ledsen tjej med en dum tand!

Idag skulle Mira få vara hos världens bästa mormor medans vi åkte och handlade till "bygget" här hemma. Vi trodde att det skulle gå snabbt och smidigt (Ikea på en lördag.....) men det tog all världens tid.
Mira var inte så glad men det var hon inte med oss heller när vi hämtat henne. Det förstod vi ganska snart när hon bet mig i fíngret!

Det var tårar hela kvällen och det gick inte att sätta henne någonstans. Typiskt när vi ville fixa efter alla inköp. Jag fick ha henne i sjalen och då somnade hon som en stock. Sen när hon vaknade var det gråt igen men då fick hon smaka på majskrokar för första gången. Lyckan var total!!!
Nu sover hon gott efter att vi gav henne lite alvedon. Man ska inte behöva ha så ont, stackars liten!

Massa krokodiltårar!

 Våga inte röra min majskrokar!

 Där satt den!

Fina gardiner

Nu är dom klara!! SKa ta kort i morgon =)

Idag har vi varit på babyträff och lärt oss hur man gör om bebisar sätter i halsen. Man vill ju inte ens tänka tanken!! Det var bra med praktiska övningar med en stackars docka som fick ett par dunk i ryggen och bröstet. Mira sov som vanligt när vi ska träffa kompisarna.

Sen gick vi hem till den målande pappan som åkte till jobbet vid ett. Då tog vi en promenad med Sofie och Liam som följde med hem på fika. Mysigt!

På kvällen pysslade vi lite och nu är jag dödstrött, lite bilder kommer i morgon istället.

Mira flyger!

Jag var på kurs idag så sötnosen var med pappa på förmiddagen. Hon har det bra hon som har världens bästa pappa!
Dom var ute och gick en promenad när jag kom hem. Det är ju helt underbart väder!
På eftermiddagen målade Fredrik mitt rum och lilla plutt fick sitta i sin nya hoppgunga.

Hon såg så mallig ut så!

Moster Helen fyllde år så hela familjen promenerade hem till henne för att fira. Mira visade upp sin nya talang sång för sällskapet. Sen grät hon som vanligt när Ludvig visade sig.. stackars lilla Ludvig. Eller är det mer synd om Mira?

Bara sova sova sova

Men jisses vad tösen sover!!! Igår somnade hon vid sex och det var för natten!! Och idag har hon också varit trött. Kan det vara att hon växer? Pappadag idag, det är ju onsdag.

Idag upptäckte Mira att vi har katt! Vilka ögon hon fick!


Nu ligger hon under sina mumintroll och käkar på sina fötter. Hade där inte varit ett stop runt henne att hon haft vänt sig flera gånger.

Om en vecka är det halvårskalas för plutt, inte klokt ju! Det är roligt att det händer en massa men man vill ju ha bebis kvar länge med. Hon kommer nog alltid att förbli släktens bebis. Nu får vi fundera på vad vi ska köpa för paket, majskrokar kanske?

Skrev på en blankett för dagisplats... suck....

JIIIPPIEEE nu vände hon sig precis när jag skriver om de! Från mage till rygg, hon är smått chockad, kan det vara för att hennes mamma applåderar eller är det vändningen?

Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Mira

Jaha nu skulle jag ju ta foto på Mira i sin nya hoppgunga men fröken bara sover! Hon somnade klockan sex och nu när klockan är 21:23 så sover hon fortfarande!

Idag fick Mira följa med mig till doktorn sen åkte vi hemåt. Då fick hon sitta en stund i sin gåstol, och minsann så kom hon framåt! Nu får vi verkligen ta tag i grindprojektet!

På kvällen var vi ute en runda. Och som sagt... nu sover lillsessan!

Min ring från mina raringar!

Jag är ÖVERLYCKLIG!! Äntligen fått min ring, en julklapp och present från mina älsklingar här hemma.

  

Gnällspik!!!

Idag träffade vi dom andra tjejerna och deras fina bebisar. Det blev bara en kortis för oss eftersom Mira skulle träffa doktorn angående hennes mage.

Ja, inte blev vi klokare för det, nu ska vi in till BUS, barn och ungdoms sjukhuset i Lund. Den dosen lactulos Mira får och all katrinplommon borde göra att hennes mage kom igång men icks som nicke. 

När vi kom hem var det lagom med lunch och idag fick hon smaka banangröt för första gången, det bästa var ju att få ha en egen sked och kladda! På kvällen fick hon för första gången smaka på kött! det var verkligen poppis och hon åt med god aptit.

Mormor kom förbi och mös en stund!

 Kan själv...

Sötaste bebis! Kan sitta också!


På kvällen var det bara gnäll... ville inte sova, ville inte sitta, ville inte ngt! Man vill hela tiden förstå varför det är gnälligt och kommer med en massa bortförklaringar, tänder, mage, hungrig... etc. Men vem kan va på topp alltid?
Nu sover hon i alla fall och jag hoppas att det blir som i natt då hon sov 6 timmar i sträck (men gissa vem som vaknade varannan timme ändå....)


Underbara promenader!

Ja det var dags igen, vackert väder och lång promenad. Skönt för fröken Martinsson att komma ut varje dag. Cornelia följde med hon också.

Idag har hon varit jätte trött, sovit och ätit hela tiden nästan. Så inga roligheter att skriva om men lite foto kan vi bjussa på!

 Mys med bästa syrran!
 
Kan väl bjussa på en sagelpuss

 Hon kan va kul med den där systern!

Melodifestival!

Vilket UNDERBART väder!!! Vi gick en lång runda jag, Mira och Cornelia och bara insöp alla solstrålar vi kunde. Pluttan fick sitta upp i vagnen och var alldeles förstummad när hon kunde se vad som hände i världen

 Jasså det är så världen ser ut!

Vi gick ner till stackars Lucas med lite magnyttigt att äta, han fick maginfluensa på natten när vi varit där så nu håller vi alla tummar att vi slipper det... Speciellt att Mira inte råkar illa ut, men efter mardrömsresan från Norrköping när vi alla utom Fredrik var sjuka känns det som att hon inte smittas så lätt.

Det var så härligt att se alla vårlökar och snödroppar i massa trädgårdar. Äntligen verkar det som att våren är på väg hitåt.

På kvällen var det äntligen final i Melodifestivalen, mitt bästaste på tv!! Mira blev helt chockad för Fredrik kopplade in projektorn så vi såg det på storbild. Jisses vad stilla hon satt! Hon verkade till att tycka om Timotej låten, Kom. Då skrek hon till och hoppade i kroppen.
Anna Bergendahl vann till de stora barnens förtvivlan, dom hoppade på Erik Saade som alla andra tonåringar.

Snuttan fick tag på en morot och det var mums!! Svårt att hålla den rätt i munnen bara ;)

                            

Kusin vitamin fyller 16 år

Idag har varit en pappa dag igen, det var väl lite gnälligt men det är nog magen som spökar.

På kvällen ville barnen fira kusin Lucas som fyller 16 år, HIPP HIPP HURRA!! Vi tog en snabb fika sen åkte vi hem för Mira var så trött och kom inte till ro. Hon blev helt förskräckt när de stoooora pojkarna försökte fjäska in sig hos henne. Det är bra Mira, låt inte pojkarna lura in dig i fördärvet!!


'Lilla fröken tittar förskräckt med stora ögon på födelsegrisen!


Ganska road ändå =)


Moster är hemma

Idag fick Mira vara med pappa på förmiddagen och mamma på eftermiddagen.

Vi hamnade på Nova och åt lunch med mormor. Vi tog en liten runda och tittade lite. Mormor hittade en så liten söt blus till pluttan. Det va ju VIP dag på Kappahl så det blev ett riktigt kap!

Moster Kamilla kom hem från Thailand igår så hon kom ju som ett skott för att hälsa på. Mira va det enda hon saknade där nere... Varför tog dom inte med oss då?? hihi Hon tyckte att Mira blivit så stor så stor.

Ännu en mysig pappadag

Jag åkte till jobbet tidigt och då var fisungen vaken. Synd om Fredrik som behövde extra sömn... Tydligen hade fröken varit vaken nästan fram till 12 och sovit till fyra sen.

När jag kom hem såg hon så glad ut så. Nu ligger hon med rumpan bar och pratar som bara den.
Jag ska jobba i morgon och på fredag med, blandade känslor kan man säga. Det kanske borde vara hennes pappa som bloggar när han har varit hemma med henne, vad tycker ni andra?

 hihi bus....

Snabba ryck!

Idag var stjärnan vaken redan halv sex. Det var bara att bita ihop och vakna till liv.
På förmiddagen var vi på mamma fika på fritidsgården och efter det handlade vi paket till en av Miras kompisar som fyller ett halvår i morgon.

Egentligen skulle vi till läkaren med Miras mage men han var sjuk själv. Kan läkare verkligen vara sjuka???? Jag pratade med bvc Annika och ska öka Lactulos dosen. Som tur va fick plutt igång magen rejält.

Nu börjar Mira dra och slita i allt hon kommer åt, och fort går det! Och snabbt som en höna skiter åker det in i munnen med!
På kvällen var vi ute och promenerade en timme så förhoppningsvis sover vi alla gott i natt.
 Hahaha galet!! Fina tröjan med ♥

Det ska börjas i tid med inlärningen!
Man ser hur hon ser likheten mellan det som kommer från hennes mun och det som visas i boken.


Piffing

Nu är det tomt och tyst i huset. Familjen åkte hem efter lunch men innan dess hann vi med en promenad och lite inköp i "centrum". Man såg att det fanns vårlökar och snödroppar i några rabatter! Det finns hopp mot varmare tider!

Farmor och Milton köpte en fin nalle till Mira  Man ser på snäckan att hon tycker om nallar och saker som låter. Jag hittade också något till henne ett hjärta man kan ha hängande i fönstret eller någon annanstans.  Det är roligt att det ändå finns mkt skoj i denna lilla by....
 Fint i fönstret från Mamma till Mira

På eftermiddagen så blev det att städa undan efter två härliga dagar. Svärfar har hjälpt Fredrik att tapetsera mitt blivande rum så det var en del att få städat bort. Mira sov som en stock och jag fick knappt liv i henne så jag fick gjort massor. Hann med ett "gubbvil" med!! 

Moster Helen kom på kvällen för att "syjunta". Jag har köpt tyg till nya gardiner Skoj att fixa till hennes rum.

                     


 Inte lätt med dessa busar!










Pyssel med kusin Milton

Morgonen började med en rasande fart halv 8 med Vasaloppet. Alla åt frukost tillsammans förutom en trött tonårstjej.

På förmiddagen fick de små pluttarna pyssla lite. Det var inte jättelätt att få det till att gå ihopa, men skam den som ger sig! Och att få dom bra på ett kort är helt omöjligt känns det som. Antingen är det den ene eller är det den andre!
  Kolla lilla Mira vad Milton kan!


Är dom inte för söta i likadana kläder???

 Syskon? Nä kusiner ♥

Vi åkte in en runda till Malmö för att handla på Stoff & Stil. Jag hittade ett underbart tyg till Miras rum. Nu får jag ta mig i kragen och sy också.
Miras mage har varit jobbig igen, inte så farligt som häromdagen men det märks att det är jobbigt. Synd att hon inte är på sitt goa humör när familjen är här och dom inte ses så ofta.

Dom fina kläderna kommer från familjen Karlsson, TACK! Det är favorit märket Villervalla!

Besök av familjen!

Hela dagen idag har vi hållt på med mitt blivande rum men även städat lite extra nu när vi skulle få så fint besök. Fredriks familj från Finspång kom ju ♥. Idag satte vi ihop Miras säng så att kusin Milton 1,5 år fick inviga den med rosa sängkläder ;). Han hade längtat så efter sin minsta kusin och kallat på henne IIIIIRA flera ggr, och då ska man vet att han inte ens säger mamma. Känn dig hedrad Mira! Han är så söt och underbar precis som vår lilla. Släktdrag kanske? Farmor och farfar hade med sig MASSOR av fina kläder från Villervalla, ett märke som jag älskar!! Där fanns även present från familjen Karlsson. Farmor och faster Anna hade sytt underbara klänningar.

Miras mage var katastrof idag! Hon skrek i en timme och va helt förtvivlad stackarn... jag gråter inombords!!! Sen va hon helt slut och somnade. På kvällen samlades vi alla hemma hos Miras mormor och morfar och åt en god middag och mumsig kladdkaka till efterrätt. 

Bilder får ni i morgon för familjen ligger i TV rummet och sover där kameran är.

Puss från oss!

På middag

Pappa hade sin "Miradag" idag och jag var på jobbet. Båda älsklingarna kom och hämtade mig på jobb så att vi kunde åka och handla tapeter och äta en sen lunch tillsammans. Mira ser lite förvånad ut när jag kommer och har varit borta, hon blänger liksom bara.

Sen åkte vi hem till de två andra älsklingarna och fikade. Otroligt att det är fredag eftermiddag och alla fem är hemma samtidigt. Verkligen lyx i denna familjen! Mormor och morfar kom med "födelsepresenten" till Mira idag, en alldeles egen stooor säng.  Det tar emot i hjärtat att ta bort den underbara vaggan vi lånat av kusin Milton. Nu tar vi fram sängen i hennes rum men vaggan får vara kvar inne hos oss ett tag till.

På kvällen var vi hemma hos härliga familjen Dahlbäck, god mat och gott sällskap gör gott i hjärtat! Ett stort TACK!

  Två fina pojkar och en tös.

Mira sitter fint hos pappa
och alltid med fingrarna i munnen.....

Nu ska vi sova för och ladda för ett kärt återseende av familjen i morgon. Ska bli så mysigt och gott att ses igen!

Skrattande Mira!

Jisses vad söt det lilla underverket är när hon skrattar! Det kommer rakt från hjärtat! Den ende som kan få henne att skratta alltid är Gabriel. Man kan inte mer än att skratta själv!


 

Nu är pappa Fredrik ÄNTLIGEN ledig ett par dagar och nu väntar vi storfrämmande från Finspång. Vi ska få hjälp med att tapetsera ett rum och naturligtvis umgås. Det var så längesedan vi sågs allihopa så det ska bli mysigt.

Fint besök!

Idag blev det ännu en hemma dag med förkylning. Tyvärr missade vi mammamys!

På morgonen skrattade jag och Fredrik gått åt henne. Jag skulle snyta mig och varje gång jag började snyta mig for hennes huvud upp. Sen la hon sig ner och somnade igen. Det så så roligt ut eftersom Mira låg på magen och huvudet gick upp och ner i takt med mina snytförsök.

Rätt som det var ringde det på dörren och mysiga Carina och Bamse kom på besök. Härligt med spontana kaffestunder!
Mira fick jättefina paketer (med änglapapper!!!) och hennes mamma fick en fin paket hon med.

 Lilla Ior kan behöva tröst! Det kan verkligen Mira bistå med! Fina paket från Bellisarna!


Slarv med bloggningen...

...eftersom jag är störtförkyld och knappt orkar skriva...

Idag har vi legat på soffan hela dagen. Mira har myst när hon fått va med mamma hela tiden utan att jag hade en massa att göra (har jag väl men ingen ork). Hon blir lite sur när hon inte blir aktiverad, men så här är det ibland. Man måste ha tråkigt för att ha roligt!
Det har varit lite gnälligt idag och en massa sagel, är det tänder på gång? ALLT ska in i munnen hur stort/litet det än är. 

 Speciellt andras fingrar!!

När hon var lite rastlös fick hon testa en ny rolig sak, snacka om mallgroda! Lite för liten fortfarande men det va kul en stund =)

Kul att känna sig stor!

Hon har varit lite tramsig med att äta idag men igår fick hon smaka blåbär, jag tror dock inte att vi bjuder på det fler gånger. Det var blåbär ÖVERALLT!! Och Mira såg ut till att ha blivit misshandlad ordentligt, stackars tösen!

Blåbär är jättegott men alldeles för kladdigt!

bvc

Åh.... UNDERBART, Mira har gått upp så bra nu så vi slipper gå till bvc varje vecka! Nu vägde hon 6410 och 65 lång. Gud va skönt! Då ser man att det hjälpt med mjölkfritt för näringsupptaget.

Vi ska nog få remiss till barnkliniken för att kolla varför hon har så ont och skriker så mycket när hon bajsar. Är det ngt som hon "minns" som jobbigt när hon var förstoppad kanske? Jag väntar på besked från bvc hur vi ska göra.

RSS 2.0