Jag kan ha klämma!

Jag blir kär när jag ser detta kortet:

 Vackra barn!!!

Det var en jobbig natt med feber och snorig näsa. Mest gnäll och även i sovande tillstånd. Så idag har vi varit hemma och tagit hand om familjens sjuklingar. Vi var en runda i Sjöbo och handlade madrasser till dom stora barnen som var otroligt billigt! Annars var det kurering på hög nivå. Nu sover hon, ÄNTLIGEN, och sidan om högtalare med musik för då sover hon gott.

Puss från oss och hoppas ni alla får en trevlig kväll!

Lilla Sjukling

Jag har inte tid att sitta här egentligen för Mira är sjuk, feber och förkyld och väldigt gnällig...

Idag har hon varit med pappa hela dagen för jag har varit på kurs. Läkaren ringde och sa att där finns inga baciller i hennes urin mer!!! PUST!!

Så nu lämnar jag detta och tar hand om lilla älskungen istället!


Mormor hela dagen!

Pluttan sov oroligt i natt och när hon ätit välling kräkte hon upp allt och vi fick bytt alla sängkläder. Det var ju bra om man ska se det positivt.

Idag skulle jag på kurs och Fredrik jobba så lillan fick äran att vara med mormor hela dagen. Dom var på promenad och Mira var så glad och sprallig så.
På kvällen var det magont igen.. Nu är det nog stop i magen..


Skogsmulle!

Gnällfisen ville bli aktiverad idag så det blev en promenad i Skrylleskogen med mormor. Efteråt så fikade vi i solen.

 Såklart är man träningsklädd på Skrylle!

På dagen ville hon äta upp blä.... pappas tår, hon tog sats och bet fast!


Hon fick inviga sin nya bilstol idag när vi skulle åka och storhandla, hon satt som en drottning och somnade gott.


Mira i gåstolen!

Hon kan hon!


Duktig tjej!!

I natt sov Mira mellan halv 8 och halv 8... Jag låg vaken och undrade mest varför, dumt...

Men idag har hon fortsatt sova och ätit flera ggr. Hon har velat till tutten massor men blir såklart arg när där inte är ngt. Tror att nya tänder är på väg eller att hon växer så det knakar. Vi lämnade nytt urinprov med. IGEN. Idag var det så roligt att se henne i gåstolen, hon har all världens fart i den. Och idag körde hon in på sitt rum och satt där inne och tittade och skrattade!

På dagen var vi ute i trädgården och på eftermiddagen gick vi en runda med Mira i bärselen. Hon blir alldeles till sig när hon får sitta där. På kvällen satt vi på trappan och njöt av kvällssolen.

 Syskonkärlek


Fattar ni inte att jag vill ut???
 Solstråle!"

 Mysigt!!

Hos Moster Milla och besök

Idag fick vi bege oss akut till tandakuten med Cornelia men Mira fick vara hos moster Milla istället. Hon skulle vara där ändå för att vi skulle spela golf men jag fick ändra mina planer helt enkelt. Dom hade haft det så mysigt och gått och matat ankorna, men Mira tyckte att påsarna var roligare än ankorna.

Framåt kvällen kom Veronica och hennes barn och Marcus. Det blev en god fika med kladdkaka =) Mira var så lycklig så hon kom inte till ro. Det blev ingen insomning förrän vännerna åkte hem.


Puss på Benjamin!!


Benjamin va så lycklig så och kunde verkligen ta hand om sessan!

Simon satt fint och mös med Mira. Eller är det Adam....??


Fyndig dag!

Vi åkte till Miljögårdens outlet och fyndade massor! Mira sov så gott i vagnen  och slapp vara med i röran. Tänk att sova bort denna fantastiska upplevelse!!

Vi stannade till hos Anneli och Mårten och tog en fika ute i solen. Naturligtvis charmade Mira sällskapet.
På kvällen har Mira och Cornelia varit lika gnälliga, både med tandvärk verkar det som...

Jag hoppas ätt ni inte glömt rösta på sötnosen, hon är ju söt så man smäller av!!!


Mitt favoritkort som även är med i tävlingen =)


Rösta på Mira!

Hjälp oss att rösta på Mira!!  Klicka HÄR!

TACK!

Tandis med Cornelia

Idag fick vi gå upp tidigt för vi skulle följa med Cornelia till tandläkaren. Efter det gick vi en runda och hamnade på kaffe hemma hos Sofie.
Vi fixade lite hemma på eftermiddagen och har bara myst mest. På kvällen åt vi gott och Mira gapar stoooort när hon ser oss äta, hon tuggar och smackar med hela munnen.
Pappa badade sin lilla plutt och sen somnade hon gott!



Igår var kusin Ludvig på besök men han ville absolut inte vara med på bild för han hade så många finnar, jag såg inte en enda så här få ni ett foto =)


Fika på kyrkis och med storebror

Idag var vi på sångstund på kyrkan och när man varit duktig och sjungit får man fika.

Vi var på utvecklingssamtal med storebror och eftersom han varit en exemplarisk elev gick vi och fikade på Kanelbullen. Det är så mysigt att få prata en stund med barnen. Det kommer så kloka tankar.

Nu har gnällfisen fått på sig pyjamas och ska snart sova. Idag var det 5 år sen hennes pappa och jag träffades! Jippie!

Kusin Lucas har fixat till ett fint kort jag tog idag!


Ute i ur och skur

Vi smög upp halv 7 för att inte väcka en sovande pappa, som faktiskt fyller 13 år idag HURRA HURRA!

På förmiddagen gick vi en lång promenad på 1,5 timme, det ösregnade, haglade, snöade och va soligt. Mira har varit otroligt pigg och glad idag.

HÄRLIGA UNGE!

Barnspecialisten och spruta

Lilla plutt Mira har fortfarande urinvägsinfektion. Nu är det lite trist... Vi måste lämna in ytterliggare ett urinprov så att dom kan kolla en annan sak (ammar fortfarande så jag har glömt vad det var...). Visar det positivt måste vi lämna in nya urinprov varje vecka eller så. Det är inget som sitter i hennes njurar utan i blåsan som tur är.
Hade hon positivt på det nya testet så gäller en sak och om det är negativt så ngt annat.. Jag jag vet knappt ngt. Att få en liten att lämna urinprov är inte det lättaste!

Vi ska definitivt fortsätta med det mjölkfria och öka lactulosen massor.

Vikten på snäckan som 7 månaders är 7190 gr och längden är 68 cm. Hon växer bra nu! Idag fick hon spruta mot svininfluensan, så det är bara att hålla tummarna på att hon får hålla sig frisk!


Första gången i en kundvagn

Vi missade att mysa med mammorna idag, det är inte skoj att riskera att smitta massa bebisar om hon nu är sjuk i magen. Så vi undvek fikan :(

Vi åkte till Biltema för att handla cykel till Gabriel och då fick Mira sitta själv i kundvagnen, hon var så mallig och det strålade i hennes ögon =)

 Förlåt den suddiga bilden..

Sen var det storhandling på City Gross och lillskrutt höll låda för hela affären med sina lyckotjut. Tanterna log med hela ansiktena och det kom många ååååååån när dom såg underbaringen.
På kvällen var det mest gnälligt, och magen är fortfarande lös och illaluktande. Hon kräkte ett par ggr med men när hon ammats. Kan det vara att jag fått mjölk i mig????



Gnäll och blöjbyten hela dagen lång!

Hu.... fem blöjor fulla skojar man inte om! Odören är fruktansvärd men det är även Miras humör. Om det är magsjuka eller om det är tänderna kan jag inte svara på, men tråkigt är det.

På morgonen gick vi och tittade på storebrors fotbollsmatch. Det var rena stormen så jag kunde inte ta upp henne. Sen har vi bara varit hemma för hennes humör vill man inte visa för andra precis. Moster Kamilla kom på fika besök och då var hon så glad och go så. Kusin Lucas kom också. Mormor och morfar och Matilda med. Men jisses med folk!

Nu ligger hon i sängen och skriker var tionde minut.... Stackars liten! Eller är det mer synd om mamman?


Fina kläderna från Helen på mitt jobb! Köpt i Thailand!


En sjungande Mira

Solstråle har hon varit idag och inte alls mammig, SKÖNT!!!
Hon har sprungot runt i sin gåstol och mest varit på ett härligt humör. När hon hör musik så sjunger hon med för kung och fosterland.

Syrran tog med henne på en promenad så att hon somnade gott. På kvällen kom familjen Skurup hit och mös.

Nu säger vi natti natti till er alla!




GLÖM INTE ATT KOMMENTERA ELLER SKRIVA I GÄSTBOKEN!



Diestistbesök

Barnläkaren från akuten ringde idag, jag blev minst sagt förvånad för det tillhör inte vanligheten! Hon hade funderat och varit orolig för Mira så hon ville ringa och kolla hur det var med henne! Men åååå va gulligt!!!
Läkaren hade fått journalerna från vårdcentralen och sa att Mira med all säkerhet hade en UVI första omgången men inte den sista. Detta trodde hon eftersom det var två olika bakterier på odlingarna. Vi diskuterade även hennes pågående feber. På tisdag är det denna underbara läkare vi ska träffa!! TOPPEN!!

På förmiddagen var vi på sjukhuset för att få information om Miras allergi och vad vi kan ge henne och inte.. Det var verkligen intressant och vi fick en massa bra tips!

Mira var verkligen piggare idag så vi åkte och köpte en bilbarnstol till henne, 2700 kr!!!! Herregud vad det ska kosta! Jag och Fredrik var överens, det ska vara säkert sen får det kosta vad det kostar. Jag handlar gärna på Babyproffsen i Lund för dom är ärliga, trevliga och har ett otroligt servicetänk. Vi har handlat det mesta till Mira där och är supernöjda! Vi fick en ny blöjhink som gick sönder ganska snabbt. Nu är vi fattiga men vet att Mira sitter bra och säkert i bilen i alla fall!

Sen åkte vi och träffade mormor och gamla mormor på Burlöv centrum och åt lunch med dom där, Mira fick världens sötaste mössa av gamlamormor =)

¨


På kvällen var vi hemma och moster Helen kom och hälsade på. Lilla Mirakel blev varm och gnällig så det var ny alvedon och då fick hon ett stort leende på läpparna och massa spring i benen.


Sjukis!

Stackars Mira, hög feber och vad vi tror väldigt ont i halsen. Hon har ätit som hon ska som tur är, men det har gått åt hela dagen åt henne.

Idag var det otroligt varmt! Vi låg ute på en filt i solen och njöt, Mira tyckte det var så mysigt!

Nu ligger hon och sover och är inte alls kry... vaknar jätte ofta och gnäller massor. Och i morgon skulle vi till BUS och träffa en dietist angående mjölken men det får nog vänta. Vi har fått tid i Eslöv till en specialist för att ta tag i detta med förstoppningarna men nu även njurarna. Bättre att dom tar och kollar det ordentligt.

 inte illa alls....

myspys på filten


Akuten

Ska det aldrig ta slut?

Idag kräktes Mira mängder när hon fick i sig sin penicilin. Så jag fick ringa bvc för att kolla om dom hade ngn annan sort men det fanns inte så vi skulle fortsätta testa. Men sen sov fröken nästan hela dagen och plötsligt fick hon 38 graders feber. Läkaren hade ju sagt till oss att åka in omedelbart om det blev feber eftersom UVI då hade kunnat gå upp till njurarna, så det gjorde vi. Och det är en historia för sig själv eftersom bilen var på Fredriks jobb och bilstolen med.
När vi kom in på BUS var där 10 barn före och det kom två akutfall när vi väntade. Mira blev mer och mer hängig medans vi satt där så dom tog in oss på ett rum.

Då kom läkaren och vände upp och ner på min lilla värld.. Hon tror inte att Mira haft UVI överhuvudtaget! Så nu ska vi lämna in nytt prov i morgon och åka till Eslöv för utredning av njurarna. Febern trodde hon kom från Miras hals som var röd och full av beläggning. Men va f*n, varför så olika besked beroende på vilken läkare man kommer till????

Innan på dagen var vi ute i härliga solen och gick. Det var riktigt varmt och skönt. På eftermiddagen hade Gabriel Drop-In på skolan och alla hans klasskompisar blev överlyckliga när Mira kom (stackars henne....)


Hjälper du brossan att sälja lotter?


Dumma urinvägsinfektion!

Idag har Mira varit hos mormor på förmiddagen så att vi kunde få rå om varandra på golfbanan med spel och god lunch utomhus i solen. Allt gick jättebra och hon var så glad så!

Läkaren ringde och hon har fortfarande baskilusker i urinen... På med ny penicilin och nya tester om en vecka. Om det fortfarande finns kvar då så blir det att kontrollera njurar etc, jag kan inte hjälpa det men jag blir så himla orolig, stackars liten.

Farfar fick titta på henne på webcamen, nu får vi fixa så att Mira kan se släkten med!


Massa blöjbyten och rutiner!

Vi fick lämnat nytt urinprov idag så nu får vi se hur det ser ut, hoppas allt är bra nu! Men hennes mage är verkligen i uppror, vill inte skriva några detaljer...

Nu börjar rutinerna ta sig ordentligt:

07:30 Vaknar och äter
09:00 sover en halvtimme
12:00 Äter mat
12:30 Sover
15:30 vaknar och äter
18:00 Äter mat/gröt
20:00 Välling och sover gott
03:30 Äter

Ungefär såhär har det sett ut ett par dagar, men när Mira har ätit ser hon ut såhär:


Myshörna!

Först och främst TACK PIA!!! Din kommentar värmde!! Ja, jag lägger ner mycket tid på bloggen varje dag. Jag försöker ta kort och beskriva Mira så gott det går. Jag går aldrig och lägger mig utan att ha skrivet något, hur trött jag än är. Jag blev jätteglad när jag läste det du skrev, KRAM! ♥

Idag har jag och Mira fixat en myshörna till henne i tv-rummet, sen satt hon där en lång stund och lekte. Hon fick en ny bok av Moster Helen för den andra nya är söndertuggad... Vi ordnade lite i Miras rum med, ändrade om lite.
I morse var hon så mysig, vi låg och "pratade". Hon svarade så sött med sina hummande när jag hummade till henne. På kvällen somnade hon tidigt för hon var helt slut! Moster passade henne en stund så att jag kunde hämta Gabriel i Lund.

 
                                                                          

Sol och energi!

Åh vilken underbar vårdag! En blå himmel och Mira slipper overall!

Hon har för första gången varit ute i uterummet och det var sååå spännande. Sen fick hon komma ut och känna på gräset och lite varma vindar! Nu ligger hon där ute och sover middag och jag ska slita vidare i trädgården!

 Mallig!!

 Underbart nu har vi hela sommaren framför oss!

Mira gillar gurka!

Idag fick pluttan skutta runt i skogen med vagnen igen, Vi hade trevligt sällskap av Carina och Bamse. Vi pratar så mycket så tiden går så fort.

Det har varit gnälligt och lös mage idag så tänderna växer nog massor just nu. OM inte annat så växer håret ngt otroligt!! Lilla Blondie

På eftermiddagen fick hon tag på gurka, MUMS! Men sen gnälldes det mest så det blev alvedon sen somnade hon gott klockan 19. Det märks att hon har jätte ont för hon är så missnöjd så.


                                                

Utedag!

Idag va det fika med alla mysiga mammor och barn. Vi är en härlig grupp som träffas nästan en gång i veckan. Nu har vi varit duktiga och gått en lång promend efter all fika, lagom för de små att sova sin middagssömn.
Jag och Mira var inte hemma förrän klockan två så det blev två timmar med frisk luft.

Idag skrattade jag gott åt henne. Hon har börjat röra sig i sin gåstol och efter mig i en rasande fart såklart. Så idag fick hon syn på sin hoppegunga (flygplanet) och tog sikte dit. Sedan började hon försöka få in den gula klumpen i munnen. Den har hon alltid i munnen när hon sitter i hoppgungan, men det gick ju inte riktigt som damen ville.... (klicka på bilderna så blir dom större!)

 Jaha nu hade det varit gott med en gul klump 
 men å vad irriterande, den är för hög ju!
 Ska det va så här svårt???
 Får väl ta den blå då.. men nä för liten och inte alls god :(
 jaja... bättre än inget!

Igår shoppade vi för påskpengarna hon fått och det blev en hel del fint!

 Två par skor från HM

Två tröjor från Lindex, måste ha en tuff tröja med!
 Några scarfsar till sagelmonstret från HM

Mammig!!!

Herregud vad mammig hon är! Det går inte med ngn alls! Jobbigt för oss alla. Jag blir alldeles gråtfärdig när hon bara skriker och tittar efter mig. Fredrik blir alldeles förtvivlad när hon inte ens vill vara hos honom.
Jag tror inte att man ska tvinga ett litet barn att inte vara mammig. Det känns inte rätt att hon ska skrika sig till sömns bara för att hon ska vilja var mer hos ngn annan än mig. Det ska väl inte vara ett straff att vara hos sin pappa eller vem det nu är? kan man begära av en sex månaders bebis ska förstå att det är för hennes eget bästa hon SKA vara hos andra?

Jag tror.... det är mkt för Mira just nu. Hon har varit sjuk, hennes mamma har börjat jobba, amningen börjar avtappas. Kan man inte få lov att ha ett extra stort behov av sin mamma då? Hon är väl inne i den fasen när man börjar separera sig från sin mamma och det är säkert jättetufft!

Just nu ligger hon hos Fredrik och äter... jag smög undan och se det gick utan skrik!

Idag har vi varit på bio och sett Alice i Underlandet, vi har shoppat till lillfisen och på kvällen har vi bakat och donat.
 Vad tänker du på lilla hjärtat?

Sicken dag!

Vilken cirkusnatt!
Precis när jag skulle somna vaknade Mira och skrek precis som att hon hade riktig kramp i magen. Sen höll hon på tills klockan fyra på morgonen. Hon vägrade att äta och bara skrek. När jag lyckades somna henne så vaknade nästa dotter vid sex på grund utav tandvärk.... Så trött och sliten är man allt. Vi har sprungit fram och tillbaka till tandläkaren med båda storasyskonen. Mira har verkligen fått luft idag!

Snuttan är förstoppad igen och skriker så ont det gör. Det gör ont i hela mig. Hon har ätit bättre idag i alla fall.
 Fina syskonen till Mira!

Sovdag!

Jaha idag tog hon minsann igen det hon inte sov igår. Mira var fortfarande gnällig och ledsen, ville sitta hos mig heeela tiden. Hon är så fruktansvärt mammig just nu men det är säkert för att hon inte mår så bra.
Idag bakade vi så det luktade gott i hela huset. Cornelia och Sofie bakade både kanel och vaniljbullar. Jag bakade en misslyckad sockerkaka och gjorde chokladbullar till sjuka Fredrik.

 Så gosigt.. orkade med lite bus med världens bästa storebror!


Sovvägran!


Nu är det skönt att Mira sover för det har hon inte gjort på hela dagen, högst en timme sammanlagt. Hon har somnat men vaknat direkt igen, är det nya tänder på G? Är det att det gör ont när hon kissar? Nu gav vi henne panodil så att hon får sova om det är ngt som gör ont, det verkar verkligen så!

 Tänder på frammarsch!Pappamys är bäst!

Mira har mest lekt med sin brossa gabriel idag och försökt äta upp hans fötter och fingrar! Hon har börjat med nya ljud som låter som hon pustar och frustar som en häst =).
När vi äter är hon väldigt sugen på att smaka, munnen går i ett på henne och hon följer verkligen det vi tar in i munnen!

                    MUMS!! Får jag inte glass tar jag brossans tår!



Första grillningen för Mira

Idag var det jättefint väder när vi vaknade. Jag tänkte att vi skulle fixa i trädgården och sen gå en lång promenad i solen.
Mira fick hänge med ut och sitta i vagnen och titta på, taskig hon var som inte hjälpte till!!

                                       

När jag hållt på att vårstäda där ute sa det stopp i ryggen och helt plötsligt kunde jag knappt gå, så promenaden fick vi strunta i men Mira låg och sov gott i vagnen i två timmar så frisk luft har hon verkligen fått.
I kväll har vi grillat och ätit jättegott! Mira fick kalops och lite katrinplommon, mums :/

Påsklunch hos mormor och morfar

Fröken mös med pappa på morgonen så att jag fick sova lite längre!
Vi promenerade ner till mormor och morfar och åt påsklunch. Gammlamormor var också med och som vanligt ville hon pussas med Mira
 Små gummor!

Mormor och morfar har en koala dom köpt i Australien, den skulle Mira mysa med (äta upp rättare sagt)




Världens sötaste påskgumma har fått penicilin

Stackars sötaste tösen, doktorn ringde och det var massa bakterier i odlingen så det var ett måste med penicilin. Man märker att hon blir ledsen när hon kissar och man vet ju själv hur ont det gör med urinvägsinfektion. Nu är det medicamente i 5 dgr sen nya prover.

Idag var vi och gick påskgumma hos mormor sen var en stund hos moster Milla med. Det har varit härligt väder så det var skönt med långpromenad.


RSS 2.0